Nu. Nu poţi cu toate!

Articol din seria intitulată generic ‘Mari Muişti’. Pentru că în România, atunci când reusesti să’l eviţi pe dracu’, inevitabil te întâlnesti cu ta’su’!

Altfel spus, aseară am participat la botezul fiului unui prieten foarte bun, apoi, evident, am purces să petrecem până la ziuă la Restaurant Casa Jelen. Locaţie faină, cu tot tacâmu’, mai puţin parcare, aşa că am parcat cu roţile’n două gropi parcă special croite pe lungimea masinii, în poarta spitalului de tuberculosi (nu săriţi, că n’am blocat accesu’)!

Si petrecem noi, asa relaxaţi; mâncare bună, beutură pe toate gusturile, ospătari din ăia care iţi citesc gândurile (adică pe când sugeam ultima gură de bere din sticlă, deja auzeam ‘ţâsâitu’ melodios al următoarei sticle, care imediat apărea transpirată pe masă pentru a lua locu’ predecesoarei vlăguite), un ‘nea lăutar care a cântat pe vreo nouă limbi, nebunie, ce mai…

La o vreme apare un michiduţă aschilopat care’i tufleste una peste microfon lu’ ‘nea lăutaru’, apoi se agită ca un pepsi (!?) Mno, prietenu’ cu pricina încearcă să’l calmeze, michiduţă se agită si mai tare, după care iese afară (!?!?) N’am înţeles pentru că s’o agitat în maghiară.

Aflu ulterior că michiduţă era patronu’ complexului ‘Casa Jelen’, si se agitase pe motiv că suntem ‘gălăgiosi si necivilizaţi’ si că e prea tare muzica, iar la rugămintea prietenului meu de a merge afară să discute a replicat că acolo e casa lui si iese când vrea el; asta într’o sală pe care ai închiriat’o pentru o petrecere (!?)

Deci dragă BOULE! Oare în mintea ta îngustă si seacă ai crezut că botezu’ o să se ţină pe vibraţii? Nu puteai lua pe cineva deoparte să’i fi spus ce ai pe inimă fără să faci neciopliţi patruj’ de oameni printre care unii de vârsta părinţilor tăi? Degeaba te’ai chinuit să selectezi personal atât de bun dacă tu esti un bou handicapat care se cacă pe strădania lor…

Nu pot să nu mă’ntreb cum căcat nu dă faliment un idiot din ăsta. Măcar dacă ar pune un anunţ gen ‘organizăm evenimente si petreceri, în liniste, doar pentru surdo-muţi’!

Recomand cu căldură pentru pomeni si parastasuri! Artistii să vină obligatoriu cu microfoane ieftine si rezistente! Nu plătiţi în avans! Dacă vă confruntaţi cu figuri de genu’, puteţi ulterior să’l alergaţi puţin (mai mult) după banii de petrecere (lucru care cred că se va întâmpla si după schema de aseară din câte îmi cunosc eu prietenu’), să’i piară pofta!

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

Scrie un comentariu: