Nu se mai fac nici comunişti ca pe vremuri…

De trei zile tot citesc în presă despre pseudosinuciderea lu’ Bombonel şi dacă n-ar fi de plâns, că se întâmplă la noi în ţară, m-aş crăcăna de râs. Dacă pe vremea comunismului clasic maşina propagandistică era unsă foarte bine şi funcţiona perfect, pe vremea comunismului pesedist, cu cât trompetele încearcă să răspundă unor întrebări legitime, cu atât mai multe cuie bat în coşciugu’ diversiunii pe care vor s-o facă.

Ultimele faze, cu poliţistu’ erou şi declaraţiile lui sunt de departe cele mai amuzante. Deci una bucată poliţar rămâne în living, una bucată poliţar merge cu Bombo să-şi ia o carte, că bănuia el că avea să se plicti la mititica. Năstosan îşi trage un glonţ în tâmpla gâtului. Nimeni nu aude împuşcătura, decât celălalt poliţar, din living, care sare imediat în ajutoru’ colegului.

Ok ăilalţi poate erau surzi. După ce poliţaru’ din living aude împuşcătura şi sare şi el pe Bombo, poliţaru’ care era cu el se luptă minute în şir singur, cu el. Dap, are logică. Apoi i-au schimbat chimeşa şi i-au pus un fular scump la gâtuţ, că nu se cădea să meargă aşa, plin de sânge cu ambulanţa, ce plm, suntem ţărani?

Totuşi poliţaru’ din birou a uitat să ne spună dacă şi-a schimbat şi el chimeşa sau cum a reuşit performanţa de a se lupta cu un om plin de sânge minute în şir, fără să aibă un picur de sânge pe tricău. Şi propagandistu’ ăsta slab îi erou acu’!

Apoi, fiu’ ăl mare al Bombonelului, ne anunţă că va da ţării peste bot cu un testament-publico-politico-plm, care va schimba tot. După care se suceşte ca românu’ şi nu ne mai zice nici un căcat, nici chiar dacă ta-su’ moare sau se predă. Slabă  punerea în scenă a telenovelei, păcat de scenariu.

Unii deja ne pregătesc pentru finalul fericit, în care Bombonel-Fernando va fi graţiat de Băse-Juan cel malefic; sau că va fi declarat inapt pentru puşcărie, ştim că la Floreasca se poartă infractorii îmbolnăviţi subit în momentu’ condamnării.

Pesediştii fac cerc în juru’ lu Bombo, uitând că încă nu au trecut alegerile parlamentare. Dacă la alegerile locale am votat cu USL pentru aripa penelistă, la toamnă sigur n-o să mai primească votu’ meu nici un comunist. Nici tu, bă’ Crin, n-o să ajungi preşedinte cu votu’ meu; io te las să dormi pe tine în continuare, cum faci acum, când Ponta târăşte peneleu’ prin noroaiele lui comuniste, ok? Să n-avem discuţii!

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

5 thoughts on “Nu se mai fac nici comunişti ca pe vremuri…”

  1. So beautiful! Uite cam asa ar trebui sa sune un articol de presa pentru a avea succes!
    Off-topic: oi fi singurul blogger roman care scrie si la ziar si pe blog? Folosind acelasi stil de a critica si de a scrie liber!

  2. Florinele…. daca Comedia erorilor nu s-ar fi scris ar fi trebuit sa fie inventata de catre Bombo al tau cu al lui geaman frate ! Ca astia toti au dubla personalitate! Hai ca ma apuca istorio-isteria in fata teatrului ieftin pe care-l practica toti.

Scrie un comentariu: