Omu’ se trage din maimuţă, românu’ se trage din porc…

Cercetătorii internaţionali încă se chinuie, şi caută veriga lipsă, pentru a demonstra provenienţa omului din maimuţă. Eu aduc dovezi clare că românu se trage din porc:

Îmi cer scuze pentru calitatea pozelor, da’ uitasem funcţia night mode activată.

Story: Nu ştiu câţi dintre voi frecventaţi zona, da’ oricum cred că e o chestiune generală în ţară. Parcarea asta se află la aproximativ 20 km de oraşul Arad, în dreptu’ monumentului dedicat eroilor de la Păuliş, pe contrasens. Autorităţile, contrar obişnuinţei, au făcut o parcare cu mese şi bănci, să te poţi opri, să admiri monumentu’, să serveşti o gustare sau să’ţi întinzi muşchii, dacă vii de departe…

Românii, conform aşteptărilor, nu s’au abătut de la obicei, şi au avut grijă să nu uiţi că încă nu ai depăţit graniţele ţării. Au aruncat gunoiul (strâns în maşini, când au crăpat în ei, şi chiar adus de acasă) oriunde numai în coşurile de gunoi, nu!

Deci, coşul gol, iar pe lângă el colcăie de gunoi… În fine, după cum ştiţi, nu sunt mare ecologist, dar nici porc nu mă consider… Dacă mă consideram aşa, mă instalam confortabil pe rumeguş într’o cocină, şi aşteptam cuminte lăturile zilnice şi Crăciunu’. Drept urmare, cu preţu’ a 15 minute din viaţa mea şi a prietenei mele parcarea arăta ceva mai bine:

Ştiu că nu era treaba mea, da’ m’am simţit mult mai bine într’o parcare curată, unde am putut mânca în aer liber, nu în mijlocu’ unui morman de gunoaie. Bineînţeles că au fost şi grupuri care au preferat să se uite la noi ca vacile la barieră, să se întrebe în minţile înguste şi seci ce ne determină să facem curăţenie, şi să gândească din aceleaşi minţi încărcate de spirit civic, că nu e treaba lor asta. Înţeleg, da’ poate nu e treaba voastră nici să consumaţi aeru’ ţării degeaba, la asta nu v’aţi gândit?

Nu am scris acest articol pentru a mă lăuda sau câştiga fani, după cum ştiţi mă cam doare undeva de rating, accesări, şi altele. Vreau ca cei care mă citiţi să promovaţi acest articol, chiar şi fără link sau precizarea sursei, pentru a fi citit de cât mai multe persoane. Vreau ca voi înşivă să curăţaţi un loc pe unde treceţi frecvent şi colcăie gunoiul, dând astfel dovadă de bun simţ şi spirit civic, şi vreau să scrieţi despre asta, cu fotografii şi tot tacâmu’. Sunteţi în stare? Putem dovedi că mai avem o şansă ca societate? A durat chiar mai puţin decât scrierea articolului!

Ştiu că treaba asta e o picătură de apă dulce aruncată într’un ocean cu apă sărată, da’ putem totuşi să mai amortizăm mârlănia conaţionalilor; poate a doua dată, când vor vedea că locul e curat, cocălarii se vor gandi dacă e frumos să arunce la întâmplare gunoiul.

Aştept reacţii!

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

4 thoughts on “Omu’ se trage din maimuţă, românu’ se trage din porc…”

  1. Respect! O sa-l promovez si eu pe blog, pentru ca si eu la fel ca si tine, detest sa fiu nepasator!

Scrie un comentariu: