Omul care iubeşte fotbalul

Vorbim aproape zilnic. El ştie toţi antrenorii, managerii, jucătorii şi arbitrii. Io ştiu câţiva, şi pe ăia, aşa, în parte. Vorbim ce s-a întâmplat aseară, cine unde a greşit, cine unde putea face mai mult. Dăm pronosticuri pentru diseară, discutăm posibilităţi, trenduri, jucători care pot face diferenţa, etc. Mă rog, ca toţi microbiştii.

Eu mai scap câte o înjurătură printre dinţi la adresa câte unui jucător/antrenor/arbitru. El nu înjură pe nimeni, în nici o situaţie. Nu prea înjură defel. Io mă-nervez când pierde Dinamo, el e foarte calm când pierde Steaua.

Pân-aici nimic deosebit, probabil fiecare are câte un prieten care se încadrează în categoria de mai sus. Diferenţa e că omul despre care vorbesc eu e orb complet. Aşa s-a născut, nu a văzut niciodată.

Nu ştie cum arată o minge, poate doar cum se simte. Nu ştie cum arată echipamentul roş-albastru, nu ştie cum arată terenul verde cu linii albe. Nu ştie cum arată o poartă, o centrare, o pasă, un fotbalist care sprintează sau un dribling spectaculos.

Cu toate astea iubeşte fotbalul din inimă, se uită la toate meciurile şi vorbeşte despre el cu pasiune! Cum?

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

2 thoughts on “Omul care iubeşte fotbalul”

Scrie un comentariu: