ONG-uri, ţigani şi primari

Avem una bucată articol extrem de lacrimogen la Evenimentul Zilei, un ziar mai portocaliu decât Băse. Nu mă apuc să repet ce scrie acolo, dacă vă interesează subiectu’, citiţi tot jegu’.

Deci avem un primar cotat la, atenţie!, 93% la alegerile care urmează în scurt timp. Care primar, în urmă cu un an, când a fost ales, a promis că printre altele va rezolva problema ţiganilor care au creat adevărate mini-colonii ilegale şi jegoase la marginile oraşului.

Pe 1 iunie a mutat o ceată de ţigani din Craica, zonă de atracţie turistică deosebită (pentru detalii click aici), într-o clădire de birouri a fostului combinat Cuprom. Bă’ şi de aici, să te ţii frate! Cum şi-o fi permis primaru’ să evacueze nişte colibe construite ilegal? Cum şi-o fi permis să respecte legea?

Eh, dacă asta nu a mers, au încercat-o p-aia cu otrăvirea, segregarea etnică etc. Cică parte din ţigani s-ar fi intoxicat cu substanţe toxice rămase p-acol, în laboratoarele fostului combinat. Intoxicaţii au ajuns înapoi acasă (sau cum pot spune ei locuinţelor sociale din incinta Cuprom) într-o oră, apoi nu s-a mai intoxicat nimeni, da’ mă rog, ăstea îs detalii irelevante pentru jurnaliştii limbă-maro.

În această privinţă, primaru’ Cherecheş spune că are filmări de pe camerele de supraveghere, în care se vede cum unii dintre ţigani dau cu spray-uri iritant-lacrimogene, chiar înainte să apară intoxicaţiile. Vă reamintesc că vorbim de un primar în care 93% din cetăţeni au încredere, deci mă îndoiesc că ar vorbi bălării care nu pot fi dovedite, da’ iar e un detaliu irelevant.

Apoi mai avem multe bălării, despre cum primaru’ face toate aceste lucruri pentru că e campanie electorală&shit. Dap, mi se pare logic ca un primar cu 93% în sondaje să se ocupe cu căcaturi sau să încerce să cumpere voturile a 2000 de ţigani, din care mare parte nu au domiciliul legal în oraş sau vreun act.

Mai mult, am discutat pe Facebook cu unul dintre jurnaliştii citaţi ca sursă în articolul de pe EVZ.ro şi mi-a dat de înţeles că lucrurile nu stau deloc aşa, chiar şi-a arătat dezamăgirea că ţiganii au început să-şi care catrafusele înapoi la Craica (asta vizavi de oamenii au vrut să plece, da’ poliţia locală i-a împiedicat). Mi-a dat şi o fotografie care spune multe despre colocuitorii noştri  minunaţi, care trebuie crezuţi în orice situaţie:

De menţionat că pe 1 iunie, când s-au mutat la Cuprom, acolo nu erau gunoaie.

În fine, au apărut imediat şi ONG-urile de gumă care îşi exprimă profundul dezacord faţă de n-am înţeles io exact ce… Poate pentru că le-a dat primaru’ apă să se spele măcar o dată pe lună? Curent să poată citi o carte? Patru pereţi curaţi vs. o colibă dărăpănată ridicată ilegal?

Mie faza asta mi se pare de domeniu absurdului, mai ales că primaru’ avea DOAR obligaţia de a-i evacua şi de a dărâma colibele. Dar a vrut să fie om şi le-a dat şi un spaţiu de locuit. Ah, că nu era tocmai ce-şi doreau ţiganii? Ei probabil ar fi vrut nişte vile cu turnuleţe precum fraţii lor mai bogaţi, asta nu înseamnă că trebuie să le şi dai ce vor.

M-a amuzat şi faptul că unii bloggeri cu greutate, care mai ieri înjurau ţiganii la greu s-au trezit că la Baia Mare e discriminaţi şi că primaru’ ar fi nazist. Da’ mă rog, subiect interesant, comentariile curg, ce mai contează că e doar un jeg de articol făcut special pentru discreditarea primarului? Să fie circ!

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

6 thoughts on “ONG-uri, ţigani şi primari”

  1. am cautat, am citit si am citit si comentariile.
    incredibil. daca ii zici astuia “bah, arhi, vezi, nu le mai lua asa apararea, ca toti barbatii din satra respectiva au violat-o repetat pe maica-ta”, replica lui va fi “lasa, bah, ca nici mama…”

Scrie un comentariu: