Padurea Campionilor!

Aceasta este noua padure din Moinesti, plantata cu aproximativ 900 de voluntari (conform statisticilor finale) si, din fericire, m-am putut afla printre voluntarii care au fost la locul faptei si de aceea o sa incerc sa povestesc macar cateva din lucrurile care s-au intamplat.

Initial, am inceput cu stangul pentru ca neseriozitatea este si va fi, in continuare, o caracteristica de baza a firii umane. Dar  cand, intr-un final, am reusit sa plecam la drum, am fost aproape sa facem accident. Soferul conducea ca un om ce considera ca are mult prea multa experienta si lui nu i se poate intampla nimic. Trecand peste toate astea, evenimentul a inceput cu obisnuita intarziere, insa organizarea de pe parcursul plantarii a fost exceptionala. Ionut Iftimoaie a dat un imbold si a sustinut competitia dintre cele doua echipe: “Moinesti sud” si “Moinesti nord” . In total s-au plantat  17 350 de puieti in 3 ore si 15 minute dar  “Moinesti sud” a castigat la o diferenta de doar 450 de puieti. Ceea ce am admirat cel mai mult a fost initiativa organizatorilor de a pune accent pe distractie si pe evenimentul in sine, astfel acordandu-le tuturor participantilor medalii la sfarsit.

Trupa Voltaj, cea care a facut imnul “Tarii lui Andrei”, a fost prezenta pentru prima data in Moinesti si a sustinut un concert la finalul actiunii de plantare. Acest concert le-a creat localnicilor o imensa bucurie, acestia ingesuindu-se sa primeasca autografe la sfarsit.

Singurul lucru pe care l-as putea reprosa organizatorilor este faptul ca, dupa ce s-a terminat plantarea dimineata, nu s-au gandit ca poate unii voluntari sunt veniti din alte orase si trebuie sa astepte 5 ore in frig pana la inchiderea proiectului.  In rest pot vorbi despre nesimtirea unora straini, din oras, care au participat doar la masa de pranz, strecurandu-se inauntru.  Iar altii, chiar din Bacau, au promis sa participe, insa la aflarea vestii ca nu vor primi diplome, au dat inapoi. Din punctul meu de vedere, atunci cand iti iei un angajament, il respecti, mai ales cand poti.

In ansamblu totul a fost minunat si de aceea:

“Vino si tu in Tara lui Andrei
E verde, e curata, cu flori pe strazi si-alei
Poti sta si tu in Tara lui Andrei
Nu are granite, e-acolo unde vrei”

5 thoughts on “Padurea Campionilor!”

Scrie un comentariu: