Până unde poţi hotărî pentru copilul tău?

Vă mai întrebam şi săptămâna trecută despre cum ai reacţiona dacă băieţelul tău de patru ani ar zice că vrea să fie fetiţă. Pentru că nu-mi dau seama exact cât discernământ poate avea un copil la patru ani în asemenea situaţii.

Şi mai ştiu că o mare parte din copii manifestă interes faţă de cum o fi să fii de sex opus. Fie că se joacă cu jucăriile potrivite sexului opus, că poartă haine potrivite sexului opus sau că preferă chestii total anapoda.

Şi mă întreb dacă ai dreptul să sprijini un copil la o asemenea vârstă într-o schimbare atât de radicală precum transsexualitatea? Dacă e doar un capriciu? Dacă ajunge la o vârstă la care îşi dă seama că a greşit? Nu eşti părinte şi pentru a-i arăta copilului tău ce greşeşte?

Şi la final mă întreb: nu ar fi fost mai corect să aştepţi până la vârsta la care are capacităţile intelectuale necesare unei astfel de schimbări? Just askin’!

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

6 thoughts on “Până unde poţi hotărî pentru copilul tău?”

  1. I-au făcut la 6, da’ la patru l-au încurajat să devină fetiţă dacă vrea…linku e acolo, dă click.

  2. E o nebunie Florine ! Cit adevar e in spatele cauzelor medicale descrise in articol ? Daca…e adevarat tot ce se scrie acolo atunci pot zice ca au dat peste doctori destupati la cap care au priceput ca tulburarea bipolara e doar efectul unei cauze care nu tine de psihiatrie. In Romania probabil ca-l bagau in centre de reabilitare si la 15 ani era o leguma, pierdut definitiv printre accese de furie, episoade depresive si tentative de suicid. Oricum, mare risc si-au asumat parintii atunci cind au purces la a face schimbarea.

Scrie un comentariu: