Părerea ta contează?

În ultima vreme s-a scris foarte mult pe bloguri despre hateri. Deşi iniţial mi-am propus să evit subiectele hateri, unii blogger vs. alţi bloggeri, trafic vs. relevanţă ş.a.m.d, vreau să evit unele generalizări.

Părerea ta contează!

Orice blogger logic la cap ştie că cititorii/comentatorii unui blog sunt la fel de importanţi ca şi autorul (sau în cazul nostru autorii). De aceea există opţiunea de a comenta un articol, pentru ca şi cititorii să-şi poată spune părerea despre subiectul în dezbatere; părere care nu-i neapărat să fie trasă la indigo după a scriitorului. Critica pertinentă este foarte constructivă.

Părerea ta contează, dar nu oricând!

Exemplificat, pentru mine contează părerile celor care comentează constant articolele. Fie că sunt de acceaşi părere cu mine sau nu. Mai contează părerile unor prieteni din online sau offline care, deşi nu lasă comentarii pe blog, atunci când vorbim aduc vorba despre articolele mele şi dau dovadă că ştiu ce am scris în ele.

Părerea ta nu contează când:

mailul tău e unul fictiv sau făcut special pentru a trolla pe net. Când primul tău comentariu e ‘scrii numa’ lucruri de căcat şi numa proştii te citesc’. Când comentariul tău începe cu ‘te citesc de foarte mult timp, da’ până acum nu am comentat pentru că…’ şi se termină cu ‘vreau să spun că articolu’ tău pute!’ Dacă lucrurile ăstea sunt singurele tale păreri despre ce se scrie pe un site, poţi să le păstrezi pentru tine şi să eviţi site-u’ pe viitor!

Linia dintre critică şi hatereală e subţire!

Personal am renunţat să citesc multe bloguri. Pentru că părerile mele şi ale celor ce scriau acolo nu se întâlneau niciunde. Astfel, comentariile mele pe acele bloguri ar fi devenit o critică continuă sau hatereală. Aşa că am preferat să uit de ele şi să le las pentru cei care apreciază acele păreri şi scriituri. E atât de simplu!

Tutuşi, părerea ta contează?

Eşti singurul care are răspunsul. Dacă eşti pe un site la care ai doar de criticat, probabil că nu contează, pentru că tu eşti cel care te afli în locul nepotrivit. Nu poţi acuza un scriitor că nu are valoare cât timp are cititori care revin zilnic pentru a citi ce scrie el.

Concluzie general valabilă, cu care mă repet: dacă nu îţi place un blog sau mai multe, lasă-l pentru alţii! Nu te opreşte nimeni să citeşti doar blogurile care ţi se par relevante. Dacă nu găseşti nici unul care să ţi se pară relevant, fă-ţi tu unul! Un blog diferit de tot ce există în momentul de faţă are succesul asigurat!

Mulţumesc!

P.S. Promit că e ultimul articol pe tema asta!

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

6 thoughts on “Părerea ta contează?”

  1. Sincer si eu ma intreb oare e cineva care citeste ceea ce scriu eu….si raman uimit cand ma intalnesc cu prieteni care imi spun ca au citit articolu x si le place si ca au mai citit cate ceva pe acolo si e ok…iar la intrebarea: Dar de ce nu scri si tu cate un comentariu? Primesc raspunsuri gen…nu am avut inspiratie/ nu ma bag eu acolo in seama…si alte scuze de astea penibile :|…..Pana acu’ nu am prea avut hateri, adica nu am avut! :)))

  2. Eu am invatat ca acele comentarii care ma derajeaza nu trebuie sa le aprob si gata. Fara prea mult tam tam. E gârla mea, îmi plătesc hostingul, domeniul, etc. Si in general nu prea comentez. Asta e primul blog unde am comentat (cred) anul asta cel mai mult (relevant sau ne…)

  3. Orice critica poate fi constructiva daca sti (cum) s-o accepti. Atita timp cit acea critica mai e si obiectiv argumentata atunci nu e decit un sut bun( in dos) ce te poate misca un pas inainte !

  4. @Ady păi nu îţi scriu comentarii din acelaşi motiv pentru care nu si scris nici tu aici, până acum.
    @CRB Batonel nu scria prost pentru vârsta lui, doar că era grav agramat şi nu vrea să bage la cap treaba asta!
    @Dani unul dintre principiile pe care am pornit TI.ro e că oricine, fie autor sau comentator, scrie ce vrea fără cenzură. Probabil că îl vom schimba curând.
    @mala u got it! 🙂

Scrie un comentariu: