Un creier legislativ plin de tumori

Vorbesc de parlament… la care vedem tumori de două feluri, maligne şi benigne. O dată la patru ani, de obicei la începutul iernii, vine doctorul şi taie tot. De cele benigne scăpăm, dar cele maligne rămân. Şi pentru alţi patru ani îşi fac de cap, libere şi fără control. Şi-apoi iar vine doctorul şi taie…un fel de muncă de sisif. Oricum nu vom scăpa niciodată de ele.

Ce m-a împins la comparaţia asta? Simplu. O jalnică şi penibilă iniţiativă legislativă privind circulaţia pe drumurile publice. De fapt, mai corect spus ar fi parcarea pe drumurile publice. Luaţi şi va minunaţi. Nu de greşelile gramaticale, absolut normale pentru un deputat din Parlamentul României (o fi scris după dictare?!), ci de absurdul propunerii.

Spun cei doi barosani că dacă vrei să ieşi din parcare, dar un şofer te-a blocat, poţi să-i ştergi uşor maşina. Tu poate ai o Dacie 1300 pe care oricum vrei s-o duci la fier vechi, iar boul care a parcat în faţa ta o bijuterie de cel puţin 50000 de euro. Eee, mai contează… Nenea deputatul zice s-o dăm naibii de proprietate privată, fie ea şi ocrotită constituţional şi să-i înfundăm aripa boului. Tare, nu?!

sursa document

2 thoughts on “Un creier legislativ plin de tumori”

Scrie un comentariu: