Pe net nu-i ca la TV

O sintagmă din ediţia iarna nu-i ca vara.

Una dintre marile greşeli ale jurnaliştilor în online e că nu înţeleg acest lucru (adică ăla din titlu). Nu înţeleg că oamenii care au ales onlineul ca sursă de informare, în defavoarea televiziunilor, sunt oameni care ştiu să gândească pentru ei, care au păreri bine definite, pe care sunt capabili să le şi exprime şi nu pot fi duşi de nas prea uşor.

Sunt obişnuiţi cu cei care se uită şi dacă nu le convine schimbă canalu’. Oricum audienţele sunt făcute cum trebuie de nişte băieţi deştepţi, deci banii tot vin.

Astfel, dacă nu ar fi fost internetu’, jegu’ din Observatorul Antenei1 ar fi trecut rapid, ar fi fost uitat. Puţini oameni ar fi observat. Da’ avem această unealtă minunată şi faza a rămas în memoria comună. Asta a fost prima greşeală.

A doua greşeală a fost că duduia Vanău Dorothea a considerat că adoptarea unei poziţii zeflemitoare la adresa celor care au semnalat mizeria va face bine. A crezut că lumea se va amuza de ironiile ei slabe şi o va ierta:

Nasol, faza o mers exact ca nuca-n părete!

A treia greşeală a fost că a şi tăguit revista Kamikaze în dejecţia de mai sus, după cum se poate observa. Lucru care evident a atras toţi fanii revistei pe această notă; fani care au nişte neuroni funcţionali din moment ce sunt capabili să citească şi să înţeleagă pamfletul.

Astfel duduia şi-a făcut rost de 150+ comentarii, de la marş la bucătărie, proasta dreacu’ la comentarii cu multe pule în toate găurile pe care le deţine. Sincer, cred că n-o visat toată viaţa câtă pulă şi-o luat azi…

A patra greşeală a fost că au încercat să măsluiască reportaju’: l-au dat jos de pe site, l-au tăiat şi l-au pus iar. De proşti ce îs l-au tăiat cu o secundă mai devreme, deci jegu’ era la locu’ lui, doar reportaju’ mai scurt. Apoi l-au pus din nou pe cel întreg. În fine.

Văzând că nu i-a mers tactica de eschivare mult prea jalnică, cu care a reuşit să jignească inteligenţa unor oameni care i-au dat ceea ce merită, Dorothy a şters nota, apoi şi-a dezactivat şi contul de Facebook. Din fericire, unii am fost destul de inspiraţi încât să facem printuri. Care vor rămâne acolo şi de câte ori va încerca duduia să scoată din nou capu’ în online, se va găsi cineva să o plesnească cu ele peste bot.

Părerea mea este că după ce ai făcut de râs departamentul, televiziunea şi tristu’ care îţi dă bani de pâine şi te-ai căcat pe imaginea colegilor tăi jurnalişti, care oricum nu era prea frumoasă nici până acum, apoi ai făcut singură mişto de tine cu un pamflet wanna-be pe Facebook, e momentul să ai puţină demnitate, să-ţi ceri scuze faţă de oameni, colegi şi şefi şi să-ţi dai demisia.

Dar e doar părerea mea şi sunt aproape sigur că nu se va întâmpla; oricum, de unde plm demnitate la Tristu’ Intact?

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

4 thoughts on “Pe net nu-i ca la TV”

  1. Citeodata, neuronul e ca leguma, adica prohibita. Slava Domnului ca-i doar pentru unii.
    +1 pentru materialul e fata..

Scrie un comentariu: