Pentru suporterii timişoreni

Iniţial am vrut să scriu despre meci, da’ nu erau prea multe de spus. UTA a câştigat cu 1-0 deşi Poli a jucat sensibil mai bine; în plus, arbitrul le-a şi refuzat un penalty timişorenilor prin ultimele minute. Dar în ansamblu am fost un meci frumos şi cursiv, cu destule ocazii de ambele părţi.

Însă ce m-a uimit cel mai mult au fost suporterii din galerii. Galeriile nu s-au mai muit între ele da’ au avut ceva treabă cu Mititcă. Aşa am înţeles că nu mai concurează între ei ci sunt toţi împotriva lu’ Mitică cela, în fine.

Cu galeria UTA-ei eram oarecum obişnuit, însă galaria timişoreană, la ea acasă, face un adevărat spectacol (în sensul bun). Sunt sigur că galeria lu’ Poli îi peste multe galerii care susţin echipe din Liga 1. De fapt, dacă punem la socoteală şi comportamentul sunt sigur că n-am mai văzut galerie atât de organizată, cuminte şi cu bun simţ la nici o echipă (şi am luat contact cu câteva galerii).

Mai mult, deşi echipa lor a fost condusă încă din minutu’ 11 de o echipă pe faţă de care aveau 12 puncte avans, n-am auzit nici o huiduială sau zgomot de nemulţumire la adresa echipei lor (l-au huiduit pe arbitru la vreo trei faze). La fiecare fază fixă la poarta noastră cântau un imn gen haide Poli, haide Poli, dă-le gol!

Chiar spre sfârşitul meciului, când de obicei galeria echipei care pierde începe cu demisia, plecaţi acasă etc suporterii timişoreni au cântat de parcă ne conduceau cu două-trei boabe avans. Când s-a terminat meciul, a fost şi mai frumos. Au cântat împreună cu jucătorii, le-au scandat numele, i-au încurajat şi felicitat pentru prestaţie. Jucătorii au fost eroii lor, chiar dacă au pierdut!

Aşa că dacă vreţi să vedeţi o galerie adevărată, organizată, frumoasă, care ştie să-şi încurajeze echipa în momentele grele şi să se bucure alături de ea în momentele bune, trebuie să-i vedeţi pe timişoreni la ei acasă. Vă vor schimba total percepţia asupra galeriilor şi ultraşilor.

Drept urmare fac o plecăciune în faţa lor!

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

6 thoughts on “Pentru suporterii timişoreni”

Scrie un comentariu: