Perdeaua de fum

Multă lume foloseşte expresia asta şi mult mai multă lume a auzit-o, da’ puţini ştiu de unde vine. Perdeaua de fum (smoke screen) este o tehnică militară care presupune inundarea unei zone cu fum cât mai dens pentru a masca mişcările sau schimbarea locaţiei trupelor proprii.

Bineînţeles că metoda are regulile sale de aplicare şi poartă riscurile ei. De exemplu nu poţi crea o perdea de fum când vântul bate din faţă pentru că rişti să intoxici trupele proprii. Şi poţi avea surpriza ca adversarul să tragă la nimereală prin perdeaua de fum, ceea ce poate fi periculos.

De partea cealaltă, să tragi orbeşte prin perdeaua de fum denotă disperare şi înseamnă de cele mai multe ori consum inutil de muniţie şi energie.

Dar Băsexu fiind un militar bine instruit la bază, ştie să folosească perdeaua de fum cum se cuvine. Astfel a creat conflictu’ cu Raed să dea de lucru jurnaliştilor şi gurilor-cască. Şi în timp ce mulţimea se zbate pentru SMURD (deşi nu am auzit să aibă ceva probleme) şi Raed (parte din meritele lui sunt enumerate aici), statul îşi vede liniştit de treburile din care ies bani serioşi.

Ah, şi mai lucrează la ceva interesant aici.

În timpu’ ăsta Ponta cu ai lui trag prin perdeaua de fum…

Bun, amu’ mergeţi înapoi la mitingurile împotriva desfinţării SMURD!

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

One thought on “Perdeaua de fum”

  1. Asta-i tactica lui. Stie perfect cind trebuie sa lanseze cite-o diversiune ca apoi sa apara ca fiind alesul, binefacatorul si aparatorul celor oprimati. Cred ca e reincarnarea lui Richelieu, bineinteles pastrind proportiile fantezist-literare ale personajului.

Scrie un comentariu: