Piromanul din Bacău a lovit din nou

Pare că ar fi un serial tv de prost-gust, dar nu e. Aşa cum la ştiri am văzut că în Botoşani există un piroman, şi noi îl avem pe-al nostru. Am mai scris despre el şi despre faptul că autorităţile în drept (obligate, de altfel) să-l interneze nu au luat nicio măsură vizibilă.

Iată că seara trecută, la trei săptămâni de la precedentul eveniment, omul în cauză a revenit la vechile obiceiuri. A plasat o cutie aprinsă sub o maşină din faţa propriei scări de bloc. Maşina aparţine, culmea, unui poliţist. Din fericire un vecin a observat în timp util ceea ce s-a-ntâmplat şi n-am avut partea de a patra maşină arsă complet pe aceeaşi stradă. V-am mai spus doar, două microbuze şi o un autoturism au ars complet. Nu ştiu cu siguranţă cine a fost autorul, dar…

Dacă aţi crede însă că individul a fost internat, măcar temporar, v-aţi însela. După spusele locatarilor, poliţia a venit şi a constatat. Piromanul însă e bine mersi, acasă, ţinut sub observaţie de familie. Aici se potrivea un maimuţoi care se tăvăleşte pe jos de râs. Din punctul meu de vedere e o chestiune de timp până pune mâna pe o cutie de chibrituri. Nu ştiu ce nervi or avea cei care locuiesc sub apartamentul lui.

În încheiere, mă întreb de ce poliţiştii şi procurorul (în cazul în care seria incendiilor a ajuns să fie anchetată de un magistrat) nu au dispus o măsură de siguranţă?! Nu cunosc procedura exactă, dar parcă aşa scrie în Codul Penal. Articolul 114 – Internarea medicală: ”Când făptuitorul este bolnav mintal…”.

Scrie un comentariu: