Politică și politicieni de ziua unirii. La Iași

Nu s-a întâmplat nimic deosebit anul acesta la Iași. Aceleași discursuri, aproape aceiași politicieni. Numai prezidentele a lipsit. Nu și huiduielile adresate lui. Nici cele cu dedicație, nici cele fără, nici cele cu înjurături, nici cele cu trimiteri la origine.

Cum spuneam, au fost discursuri, au fost slujbe religioase, au fost tone de ceai și mii de oameni. A fost și garda de onoare, dar parcă n-avea nimeni chef de parade. La -2 grade Piața Unirii a fost plină. Deși lunetiștii nu și-au mai făcut apariția (sau nu s-au lăsat văzuți), ca anul trecut, oamenii în uniformă au supravegheat atent de pe acoperișurile din zonă. Polițiști locali, ”naționali”, de la rutieră, jandarmi și cine știe câți alții din servicii, toți au mișunat printre participanți.

S-au văzut steaguri, pancarde, s-a strigat jos comunismul(?), s-au afișat drapele cu stema comunistă. A fost un amalgam și-o nebunie. Minutele în care prefectul a vrut să le ureze de bine ieșenilor au fost susținute de fluierături puternice. Oamenii erau pregătiți cu instrumentele necesare. La fel s-a-ntâmplat și atunci când din partea președintelui s-a depus coroana de flori. De partea cealaltă Poantă și Ghiocel ar fi făcut băi de mulțime. Nu pot să confirm, că n-am stat să-i urmăresc. Nici n-aveam lămâi la mine, în caz că…

 

Scrie un comentariu: