Posibilă explozie la un post de transformare a energiei electrice din Bacău, urmată de o pană de curent în sudul oraşului

În această noapte, în jurul orei 00:30 s-a auzit o explozie destul de puternică în zona bisericii de pe strada Bicaz, cartierul Narcisa. Cel mai probabil aceasta a avut loc la un punct de transformare. Urmarea a fost, cum alta, întreruperea furnizării energiei electrice. Aş fi vrut să vă aduc informaţii de pe teren, dar cele câteva haite de câini din jurul blocului mi-au sugerat că nu-i o idee prea bună. Pe lângă asta, aveam de ales ca sursă de iluminare între două telefoane descărcate, ledul de la o lupă şi lumânarea de la Învierea din 2004.

Totuşi, conform spuselor angajaţilor EON, am aflat că au fost afectate cel puţin străzile Bicaz, Milcov, Alecu Russo şi Constructorului, dar e posibil să fie vorba şi de altele. Problema a fost una destul de serioasă dacă a avut asemenea efecte, dar două ore mai târziu ea pare să fi fost rezolvată.

Nu putem spune însă că totul a revenit la normal în condiţiile în care astfel de avarii au loc tot mai frecvent. În urmă cu nu foarte mult timp scriam de o altă ”eclipsă” de energie, iar înaintea aceleia o alta s-a produs în miezul zilei şi a fost remediată după câteva ore. Aşadar, ar trebui să semnalăm în continuare faptul că serviciile oferite lasă uneori de dorit ori să mulţumim pentru că nu trebuie să asteptăm o echipă de intervenţie câteva zile, cum se întâmplă în alte cazuri?

One thought on “Posibilă explozie la un post de transformare a energiei electrice din Bacău, urmată de o pană de curent în sudul oraşului”

Scrie un comentariu: