Poţi păcăli moartea?

Ştiu că pare o întrebare desprinsă din Final Destination ţşpe, da’ e vorba despre altceva aici, şi anume despre idioţii care merg întotdeauna pe ideea ‘nu mi se poate întâmpla mie’.

Astfel, după ce producătorii de maşini au inventat nişte martori pentru purtarea centurii de siguranţă (chestie extrem de utilă, mai ales după ce punerea centurii îţi intră în instinct şi poţi uita foarte uşor de ea – dar asta e altă discuţie), au apărut nişte unii care vindeau pe unde apucau ceva chestii care să stea mereu băgate în dispozitivul de fixare a centurii, ca să nu te mai fută martoru’ ăla la cap (mai ales dacă are şi semnal acustic).

Acum, după ce s’a dat legea cu privire la obligativitatea echipării autovehiculelor cu cauciucuri de iarnă, nişte unii vând abţibilduri care pot fi lipite pe orice cauciuc (chiar şi pe slickuri de formula 1), şi care imită inscripţiile de pe anvelopele de iarnă! Ieee!

Aşteptăm cu nerăbdare avalanşa de idioţi care vor crede că dacă păcălesc un agent de poliţie retard, păcălesc şi aderenţa; şi bineînţeles, aşteptăm cu nerăbdare soluţia pentru a păcăli moartea…sau măcar o chestie cu care să pari viu în faţa celor dragi cât mai mult timp…

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

7 thoughts on “Poţi păcăli moartea?”

 1. Cei ce-si vor lipi acele prostii pe cauciucuri sunt inconstienti si in acelasi timp si prosti.Eu as incadra asta la inselaciune si i-as pedepsi conform legii.

 2. Si eu vand guma de mestecat care daca o lipesti pe camere iarna, nu vei mai avea nevoie deloc de cauciucuri. :))
  Sunt curios cati oameni cumpara cacaturile astea.

 3. Nu stiu prea multe despre stickurile alea, deci nu-mi dau cu parerea decat despre cauciucurile de iarna (sau lipsa lor).Pana la legea asta tata a condus mereu cu cauciucuri de vara. Singura masura de protectie era sa lase masina in garaj daca era prea mare zapada.

  Aceeasi masina cu roti de vara am condus-o pe gheata, cu 2 luni de experienta in spate. Ce-i drept, cam luneca dar am mers incet si gata. Oricum nu alerga nimeni pe gheata aia.

  Am mai condus in poligon inainte sa dau de permis. Tot asa era zapada, am ramas si blocata odata, dar am scos-o fara sa ma apuc s-o imping.

  Chiar si cu motocicleta am mers cativa metri pe gheata acum 2-3 ani (n-am asfalt in fata garajului, de aia). Am pus picioarele jos, am avut grija si n-am picat.

  Deci eu zic ca se poate trai excelent si fara stickuri sau cauciucuri de iarna.

 4. @moto-lady eu provin dintr’o zonă de munte, deci am condus în toate condiţiile. Ştiu şi că sunt oameni care nu conduc pe zăpadă defel. Ştiu că sunt şoferi care pot conduce cu slickuri pe polei fără probleme. Ştiu că cauciucurile de iarnă se fut pe asfalt cald, ştiu că cele de vară se întăresc la frig. Ideea e să ştii cine eşti, la ce foloseşti maşina (pentru că nu te văd iarna la munte pe slickuri, oricât de bun şofer eşti), şi dacă nu îţi permiţi să’ţi iei cauciucuri SH sau mixte, pentru că aşa spune legea! 🙂

 5. La partea cu “iarna la munte pe slickuri” nu te aprob pentru ca nu stiu despre ce e vorba. In toata viata am fost de 4 ori la munte si de fiecare data era vara, deci nu stiu mai nimic despre zonele muntoase.

  Cu restul comentariului sunt de acord si e buna ideea cu cauciucurile SH sau mixte.

Scrie un comentariu: