Prietenie sau posesivitate

Conform dexului, prietenia este un sentiment, de obicei durabil, propriu relațiilor dintre prieteni; amiciție. O legătură de colaborare bazată pe comunitatea de interese și de aspirații. Nimic de obiectat până aici însă cu toții avem câte un prieten care confundă lucrurile și de aceea țin să subliniez că prietenia înseamnă și libertatea de a alege când și cu ce prieteni să-ți împarți anumite momente ale vieții.

A fi posesiv nu are legătură cu a fi un prieten bun așa cum nici o relație dintre o femeie și un bărbat nu va rezista atunci cand e supusă constrângerilor, presiunilor, reproșurilor inutile. De asemenea nici replicile de genu: “Mi-au mai spus mie niște persoane că tu…. “  nu prea au ce căuta în nici un tip de relație sau amiciție. Păi dacă tot ai nevoie de părerile altor oameni înseamnă că nu prea ai încredere în mine și că nici în propria judecată nu ai avea cine știe ce încredere.

Apoi, nimănui nu-i place să fie chestionat de părinți în legătură cu ce și/sau cum face ceva, nimanui nu-i place sa fie apostrofat de bunici că nu mai dă semne de viață si cu  atât mai mult nimeni nu are nevoie și de prieteni care să-i scoată ochii că nu a mai sunat să întrebe de sănătate.

STOP!!!! Nimeni nu are nevoie și de prieteni posesivi. Cu toții avem o familie care să ne scoată ochii în pemanență.

3 thoughts on “Prietenie sau posesivitate”

  1. ‘Prietenia înseamnă și libertatea de a alege’….da, putem alege sa continuam acea relatie sau nu ! Sau, putem alege sa ne spunem punctul de vedere, oricit de deranjant ar fi el.

  2. “STOP!!!! Nimeni nu are nevoie și de prieteni posesivi. Cu toții avem o familie care să ne scoată ochii în pemanență.” – asta DA, poti sa o spui de nenumarate ori…eu am o vorba pentru cei “incompatibili” cu mine pe carare…exista si drumuri paralele fara suparare si remuscari! deci, cale batatorita celor care nu se respecta pe ei atat incat sa inteleaga ca fiecare om e LIBER sa isi faca viata dupa cum il taie capu`, oricate cucuie ar ava de la pragul de sus…:)

  3. Asta inseamna ca intr-o relatie de prietenie trebuie sa traiesti pe principiul:”sunt egoist si daca am chef sa te intreb de sanatate bine daca nu sa nu ma freci la cap”?

Scrie un comentariu: