Primăria Zimandu Nou luptă împotriva virusului HIV?

Îmi pun această întrebare retorică pentru că în faţa căminului cultural din acelaşi sat a apărut o chestie care seamănă la lumina zilei cu un brad; un brad în care un electrician beat a pierdut rămăşiţele de la ultima instalaţie electrică schimbată:

La lăsarea întunericului însă, totul se transformă într-o adevărată feerie; chestia care ziua seamănă cu un brad se transformă într-un fel de prezervativ luminos:

Îmi cer scuze pentru calitatea pozelor făcute cu stupidphoneu’, da’ mă rog, înţelegeţi ideea: chestia e hidoasă. Şi ca să nu-mi scoateţi ochii cu scuzele obişnuite e criză, nu e bani se pun întrebările:

Oare cât costă trei metri de beteală? Nişte dulciuri, hârtie creponată şi staniol să facă copiii de la şcoală nişte ornamente? Nişte instalaţii chinezeşti cu jocuri de lumini? Un set de baloane la fel de chinezeşti pe post de globuri? Două sprayuri de zăpadă?

Adică, nu ştiu, o chestie-ceva; orice, în afara instalaţiei-plasă care stă aprinsă continuu şi face bradu să arate ca un prezervativ gigantic!

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

4 thoughts on “Primăria Zimandu Nou luptă împotriva virusului HIV?”

 1. Florinele…cu tine nu-i bine de nici o culoare ! Si ca sa intelegi ce si cum sta treaba cu primaria:
  “Ora 12 noaptea. Farmacia cu program non stop. Intra un tip, cere un prezervativ. Plateste, pleaca. Seara urmatoare, aproape de miezul noptii, acelasi tip:
  – Dati-mi va rog un prezervativ.
  Îl ia, plateste, pleaca. Seara urmatoare, scena identica. La care farmacistul, curios, îl întreaba pe tip:
  – Nu va suparati, dar de ce cumparati câte unul, de ce nu cumparati mai multe odata?
  La care tipul:
  – Stiti, vreau de fapt sa ma las…”
  Io cred ca asta vrea sa faca si primaria…

Scrie un comentariu: