Primarul trece, pietrele rămân…

În vara lui 2004 au avut loc alegeri locale şi de la sudul la nordul Bacăului s-a turnat asfalt pe mai toate străduţele şi pe toate trotuarele. Primarul în funcţie de-atunci a pierdut scaunul de edil. În vara lui 2012 vor avea loc alegeri locale şi încă din vara trecută s-a pornit la aruncat cu asfalt în stânga şi-n dreapta. Mi-e greu să înţeleg de ce a fost nevoie să se toarne până şi în jurul blocurilor, acea bandă de aproximativ 1 metru lăţime. Şi s-a turnat şi s-a turnat până la refuz. Scopul operaţiunii…?! Rămâne un mister, la fel ca presupusa aselenizare din ’69.

Bineînţeles, am avut parte şi de-o borduriadă. De fapt, o pavelo-borduriadă. Adică asfaltul turnat în 2004, acum opt ani, a fost spart şi înlocuit cu pavele. Costurile? În Iaşi am auzit de vreo 60-70 lei/metrul pătrat. Este enorm, părerea mea. Să fi fost mai ieftin pentru băcăuani?! Ziarul de Gardă vorbeşte despre 2.000.000 euro pentru 100.000 metri pătraţi, adică de 20 de euro metrul pătrat. Mă abţin de la alte comentarii.

Spun doar că la trei-patru luni după ce în multe zone lucrările s-au încheiat în urmă a rămas ceva nu tocmai frumos. Munţi de resturi au fost abandonaţi în spatele blocurilor şi se vede în imagine destul de clar. Şi dacă pe de o parte cetăţenii nu sunt câtuşi de puţin interesaţi să facă o sesizare, de cealaltă parte angajaţii administraţiei locale, inclusiv cei ai poliţiei locale, nu verifică nici ei ce a rămas după ce muncitorii şi-au făcut treaba.

Scrie un comentariu: