Problemă cu căşti/handsfree la Xperia şi HTC. Soluţii

Dacă aveţi unu’ din telefoanele din titlu probabil că aţi păţit deja faza aia când deconectaţi căştile sau handsfreeul de la telefon şi iconiţa headset rămâne activă în bara de start; eu am Xperia şi din informaţiile de pe internet am înţeles că mulţi au păţit aşa ceva şi cu nişte modele HTC .

Prima dată când s-a întâmplat a fost la câteva zile după ce am cumpărat telefonul; normal, am zis că mi-am luat o ţeapă grosolană, da’ înainte de a interpela vânzătorul cu dorinţe stranii care încep cu Fu şi Băg am zis să încerc câteva artificii tehnice.

I-am tras un hard reset prima dată şi am reuşit să scap de problemă; destul de incomod pentru că îmi trebuie aproximativ o oră să refac setările mele preferate. De atunci s-a mai întâmplat de 3-4 ori şi am procedat la fel.

Ieri sau alaltăieri a reuşit din nou să facă schema cu pricina; şi nu a mai mers cu hard reset. Aşa că azi am căutat nişte info cu ‘nea Google, să vedem ce e de făcut. Am aflat că de fapt e o problemă foarte comună acestor modele şi am găsit soluţii de la să ai mereu un handsfree la tine la du telefonul la un service. În engleză, că în română nu prea scrie nici dracu’ lucruri din astea.

Problema se pare că vine de la jack-ul-mamă al căştilor, şi anume pinii rămân blocaţi în poziţia închis. Soluţii:

1. Suflaţi/curăţaţi cu o periuţă/pensulă mică interiorul mufei-mamă. Blocajul se poate produce şi din cauza prafului, mizeriei sau diferitor smecme care ajung mai mult sau mai puţin accidental acolo.

2. Băgaţi şi scoateţi consecutiv şi rapid, de câteva ori, un jack (de 3,5, evident). La mine nu a mers soluţia asta, deci nu garantez pentru ea.

3. Luaţi un ac sau ceva obiect mai subţire (la mine a mers chiar cu stylusul telefonului) şi mişcaţi puţin pinii din interiorul mufei-mamă. Cu acul se poate încerca tragerea pinilor puţin în afară din lăcaşele lor (sper că vă daţi seama că sunt destul de sensibili şi trebuie lucrat finuţ acolo, nu tras ca la ţară). Funcţionează sigur.

Hai, să ne-auzim la telefoane, fără handsfree! 😛

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

One thought on “Problemă cu căşti/handsfree la Xperia şi HTC. Soluţii”

Scrie un comentariu: