Pseudopreoti

De ieri dupa’masa se tot bate duba la Realitatea Tv cum ca reporterii ‘investigatori’ din dotare au gasit oarece pseudopreot care le’a sfintit o masina. Nu sunt ateu pentru ca am fost botezat crestin ortodox, dar nici nu ma ingramadesc la biserica nici macar de sarbatori. De ce? pentru ca majoritatea preotilor si clericilor din rromania au transformat biserica si obiceiurile bisericesti in afaceri profitabile. Asa ca de ce sa nu profite si un oarecare de naivitatea unor credinciosi care ‘fac cruci si se sufoca’.

In alta ordine de idei, cine spune ca un om oarecare nu poate propovadui cuvantul Lui Dumnezeu? Cine se cred clericii rromani sa interzica unui oarecare sa predice? Nu am vazut in Biblie sa scrie cumva ca ai nevoie de studii sau de aprobarea bisericosilor rromani sa Il poti sluji pe Dumnezeu. Faptul ca sfinteste masini pe bani e alta treaba, pentru asta ar trebui pedepsit; da’ ar trebui pedepsiti toti preotii care fac asta, pentru ca in obiceiurile bisericesti nu imi amintesc sa fi scris cineva ‘sa sfintesti masina credinciosului pe bani’, deci pentru mine preotii care fac asta sunt mai dejectii umane decat pseudopreotii care fac acelasi lucru.

Pentru dobitocii naivi care arunca bani pe ‘sfintit masini’. Ba!!, preotii va trag in piept!! Cum puteti fi asa ciupalaci sa credeti ca va ajuta cu ceva ca citeste ala din Biblie si canta langa masina voastra? Daca tot sunteti asa credinciosi amintiti’va ca ‘toate sunt intru Domnul si nimic nu exista in afara Lui’, deci daca ai reusit sa iti faci rate sa iti iei o masina inseamna ca Dumnezeu a vrut asta, nu mai e nevoie sa platesti un preot afacerist sa cante langa bucata ta de fier. Doar oamenii se boteaza, nu si obiectele. Si daca tot vreti sa o faceti ca sa va simtiti mai in siguranta, puteti merge la oricine sa faca lucru’ asta, daca il face pe bani. Nu trebuie sa aiba aprobarea arhiepiscopiei ‘nu-stiu-care’ sa va ia banii degeaba. Daca e preot e mai grav; mai bine afacerist prefacut decat preot profitor pe urma ‘dreptei credinte’.

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

Scrie un comentariu: