Punctualitatea si viciile

  Urasc oamenii care nu sunt punctuali. Ce e asa greu sa fii undeva la o ora stabilita anticipat? Cat de aglomerata poate fi viata ta, de nu poti ajunge tinand cont de faptul ca nu ai vreo 15 afaceri si vreo 100 de oameni in subordine? Adica daca nu pot avea incredere in tine ca vei fi undeva la o anumita ora, cum pot avea incredere in tine pentru lucruri mai importante?
   Din punctul meu de vedere, daca nu esti punctual, nu stii sa-ti organizezi timpul, adica esti dezorganizat cu timpul tau. Daca esti dezorganizat cand vine vorba de timpul tau, esti dezorganizat si cand vine vorba de viata ta, doar ea e formata din timp, nu? Oamenii de afaceri aplica o tehnica super interesanta si anume: stabilesc intalniri la ore precum 9 fara 3 min, 10 fara 17 min intentia fiind de a arata ca timpul lor este extrem de pretios si fiecare minut conteaza. Oamenii nepunctuali ar avea ceva de invatat din tehnica asta.
   Nepunctualitatea imi inspira si lipsa de respect. Daca nu iti pasa ca stau undeva singura si te astept pentru ca tu nu esti in stare sa-ti gestionezi eficient timpul, clar nu ai cel mai minim respect pentru mine.
   Sa nu ai incredere niciodata in oamenii care nu sunt punctuali! Nu te poti baza pe ei! Mai am o teorie: sa nu ai incredere in oamenii care nu au absolut nici un viciu. Eu vad lucrurile in felul urmator: prin vicii, oamenii isi elibereaza frustrarile. Imagineaza-ti un om fara vicii cate frustrari are adunate in el. Pe cine crezi ca o sa le elibereze? Yeah, that’s right…..PE TINE
  Vad viciul ca pe o eliberare din cotidian, ca pe ceva al tau care te ajuta sa faci fata stresului, complexelor pe care le ai, supararilor etc. Bine, nu va ganditi la vicii precum alcoolismul, drogurile si mai stiu eu ce. Nu imping pe nimeni sa ia o seringa si sa-si bage in vene.Dar un om care nu fumeaza nici macar ocazional, nu bea nici macar ocazional, nu merge in cluburi niciodata, nu pierde noptile niciodata, nu doarme mai tarziu de 10 niciodata, nu joaca rummy, carti, la pacanele niciodata….COME ON…..ceva trebuie sa fie in neregula cu omul ala….fugi de el!!!!
    Suntem oameni avem slabiciuni, vicii, prejudecati, obiceiuri proaste si obiceiuri bune, uneori vorbim calm, alteori tipam, uneori radem, alteori plangem, uneori iubim, alteori urim si cateodata iubim si urim in acelasi timp….suntem oameni
                                                                                                  A.M.

Author: Adriana Macovei

Modestia nu mă caracterizează. Și de ce ar face-o? Oamenii care fac pe modeștii, de obicei, cerșesc complimente. Eu nu am nevoie de complimente. Știu cine sunt și cine vreau să ajung. Cei care mă citesc știu și ei.

4 thoughts on “Punctualitatea si viciile”

  1. ziua buna! in cautarea unor explicatii sa ziceam psihologice, am dat peste blogul tau si am citit aceasta postare. Ma amuz uneori cum societatea ne impune anumite reguli si noi facem ,,sacrificii” sa respectam sabloanele. Nu am fost niciodata punctuala si acum ,,ma straduiesc” sa consider ca timpul altora este mai important decat al meu. De fiecare data am senzatia ca oamenii punctuali sunt perfectionisti si plini de frustrari. Eu nu vad asa respectul fata de omeni. Am cunoscut oameni punctuali care traiau intr-o mare dezordine, care nu reuseau sa doarma bine sau sa manance sanatos, nu aveau grija de ei dar faceau impresie buna. Intodeauna mi-am facut treaba mai bine la job cand am ajuns mai tarziu si de cele mai multe ori am intarziat la fiecare loc de munca si nu am fost ,,afectata” de critici. Am asteptat si eu multi oameni, 2, 3 poate chiar si 5 ore dar mereu in timpul ,,asteptarii” am avut cate o activiate si nu m-am plictisit, uneori chiar m-am relaxat. Cel mai mult imi place sa stau sa astept cand trebuie sa intru la un consult medical. Am timp sufiecient sa ii privesc pe cei grabiti si nervosi si sa ma amuz copios. M-am bazat de multe ori pe alti oameni la fel ca mine si supriza, nu m-au dezamagit pentru ca au intarziat 10, 20, 30 de minute. Ni se ,,vand” prea multe retete de succes.

Scrie un comentariu: