Putem parodia orice film străin

Nu e un secret că românii nu prea apreciază filmele regizorilor autohtoni. Lucru’ ăsta se vede mai ales la premierele filmelor româneşti de prin cinematografe, care strâng maxim o mână de nostalgici în speranţa că poate-poate vreun regizor a scos capu’ din cur şi s-a scăpat să producă un film interesant.

Bun, problema îi că regizorii n-au observat încă o oportunitate care e cât se poate de evidentă: putem parodia absolut orice film străin, într-o manieră în care ar fi nevoie să se instaleze veceuri în loc de scaune în sălile de cinema.

Spre exemplu, filmele cu zombi. Cum ar fi să vezi un film cu pensionari care stau la coadă la ajutoare şi sar imediat în capu’ responsabililor cu împărţitul când apar pe zonă? Apoi, nervoşi că nu s-au ajuns ajutoarele la toată lumea, să se apuce să mănânce oameni? Nu-i amuzant, ha?

Cum ar fi atunci War of the Worlds cu români? L-ai vedea pe Sergiu Nicolaescu în locu’ lu’ Tom Cruise (normal, că tot lui şi-ar da rolu’ principal, ce plm!) încercând să pornească o Dacie obosită să fugă de tripozi. Ar apărea armata română cu ălea trei miguri obosite şi tancurile P51 din 1900 toamnă. Cum ar veni agentu’ Păstârnac să someze tripozii cu Carpaţiu’ din dotare!? Un deliciu.

Aş vrea să văd în următoarea parte din 2F2F o cursă nebună, la 65 la oră, între o Skoda 120L şi un Trabant tunate, prin gropile săpate de E-on Gas în Cluj. Să-l văd pe Păturiciu în următoru’ Avatar, cum negociază cu Conştiinţa să-i dea moca resursele Pandorei.

DDD cu toţi invitaţii lui s-ar potrivi într-un nou sezon-parodie X-Files; Bercea Mondial în următoru’ Godfather. Cum ar fi un Step up and Dance cu Florin Minune şi Adrian Salam? Ce tare ar fi un film în care ţăranii se bat în gură cu coasa în loc de un western cu pistolari… Cronicile unei curve cu Irina Gabor. Serial Doctor Bacalbaşa. Băsescu declară, stand-up comedy.

Şi aş putea continua cu asemenea idei de filme multă vreme; aştept doar ca un regizor să scoată capu’ din cur şi să vadă câtă inspiraţie în formă brută există în ţară.

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

2 thoughts on “Putem parodia orice film străin”

  1. :)))…ai uitat de alien :)))…sau sherek,si aici poti cu adevart sa-l pui rol principal pe fostu` primar :)))

Scrie un comentariu: