La redacţie

Dragă redacţie, mă numesc I.B. şi am o mare problemă: mă simt foarte prost (la propriu) faţă de persoanele din jurul meu. Cum să fac să fiu deştept sau măcar să scap de acest sentiment? De multe ori am impresia că lumea se uită la mine şi râde pe înfundate de cât de prost îs.

Dragă I.B., un mare filozof spunea că cel mai deştept om din lume va fi acela care-şi va da seama singur cât de prost e. Ok, văd că la tine nu-i cazu’, deci trecem la ceea ce spunea alt mare filozof: o problemă identificată e pe jumătate rezolvată.

Bun, ţi-ai dat seama că eşti prost. Deştept nu poţi deveni aşa, peste noapte, aşa că vom face să pari deştept:

– fă-ţi prieteni cei mai proşti oameni pe care-i întâlneşti; pe bune, un om cu inteligenţă medie pare deştept în raport cu un prost, un prost pare deştept în raport cu un prost de dă în gropi, un prost de dă în gropi pare deştept în raport cu un prost ca noaptea şamd.

– du-te cel puţin săptămânal la librărie şi răsfoieşte cărţile, chiar dacă nu cumperi nimic; preferabil la una la care te pot vedea apropiaţii, măcar când intri şi când ieşi; periodic e bine să mai şi cumperi câte-o carte, să mergi cu ea în mână acasă, s-o fluturi şi să nu te grăbeşti deloc, să te vadă cât mai mulţi;

– intră zilnic pe TPU; serios, în fluviu ăla virtual de prostie, n-ai cum să nu găseşti cel puţin unu’ mai prost decât tine, spre exemplu;

– copiază citate, pune-le în statusuri, avatare, paint, pe feisbuc, hi5, messenger etc; îşi vor da seama unii că eşti prost de plesneşti, da’ hey!, tu nu vrei să pari deştept faţă de deştepţi, right?

– să nu cumva să citeşti ceva pe bune, că te-ai ars: cu cât citeşti mai mult, cu atât uiţi mai mult; cu cât uiţi mai mult, cu atât ştii mai puţin; cu cât ştii mai puţin, cu atât eşti mai prost;

– şi nu în ultimul rând să nu înveţi nimic, pentru că învăţatul îţi deschide mereu noi orizonturi; cu cât înveţi mai mult, cu atât îţi dai seama că ştii puţin; drept urmare, înveţi şi mai mult şi îţi dai seama că ştii foarte puţin; drept urmare, înveţi ca un nebun şi îţi dai seama că nu ştii nimic.

P.S. Citatele de mai sus le-am plagiat de undeva, da’ nu mai ştiu de unde.

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

4 thoughts on “La redacţie”

  1. Florine, parca ai fi redactorul de la radio Erevan, mi-ai oferit o portie de ris pe cinste:
    Intrebare pe RadioTPU:
    -Politica e ca o curva ?
    Si vine Gica Puti(ni)ca si da o replica geniala:
    -Nu! Curvele, au si ele prestanta lor!

Scrie un comentariu: