Redrinku’ zilei: Ursus vs. Ursus

Probabil ştiţi că spre sfârşitul anului trecut Ursus Breweries a făcut o mişcare interesantă: a început să-şi recicleze brandul tradiţional Ursus. Era şi momentu’, având în vedere că de ani buni pierde teren constant în faţa principalului adversar direct, respectiv Ciuc de la Heineken.

Aşa că să vedem ce făcură cu marca şi berea; şi cum poţi să vezi cel mai bine evoluţia, dacă nu comparând cu vechiul produs? În primul rând s-a schimbat forma sticlei cu una personalizată pentru brand şi nu mai are decât eticheta mică, de pe gâtul sticlei. Marca Ursus este scrisă în relief pe noula sticlă. Un plus major faţă de sticla veche e înlăturarea acelui staniol-galben-gâdilător-la-buze:

beri

O mişcare bună, da’ destul de târzie, Ciuc are sticlă peronalizată de ani buni. În plus, Ciuc are şi capac cu cheiţă, gen Ţu şi Ţuborg. Nu mă ajută pe mine prea tare, că eu ştiu să desfac o bere de colţu mesei, cu lingura, bricheta, dinţii şi chiar cu ochiu’ stâng, da’ alţii apreciază.

Şi acum să trecem la gust, că asta contează cel mai mult. Ursus îmi părea mereu că are un gust de bere filtrată neglijet, lowcost, nicidecum de bere premium. Deşi avea buchet bun, era acolo un ceva care îţi dădea impresia că bei o bere de doi bani jumate. Îmi place că Ursus nou nu mai dă aceeaşi impresie. Textura e cam aceeaşi – poate puţin mai fină, da’ se simte un gust ‘mai premium’.

E puţin mai amăruie decât cea veche, da’ nu deranjant de amăruie. Conform etichetei are acelaşi conţinut de alcool (5%), da’ mie îmi pare puţin mai tare decât cea veche. Per ansamblu, părerea mea e că Ursus nou se apropie bine de adversarul direct, iar redrinku’ viitor, va fi între ele două. Mişcarea a venit destul de târziu, da’, vorba poetului, niciodată nu e prea târziu…

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

3 thoughts on “Redrinku’ zilei: Ursus vs. Ursus”

  1. Daca mai aveam vreo indoiala, acum mi s-a risipit. Esti un adevarat profesionit cand vine vorba despre bere. :))
    Eu beau foarte rar si atunci prefer un pahar de Ciucas. 😉

Scrie un comentariu: