Relatari (4)

— CONTINUAREA ARTICOLULUI RELATARI 3 —

Mi’a revenit putin buna dispozitie cand mi’am amintit ca trenul cu care urma sa fac a doua parte a calatoriei era un tren intercity. Nu sunt eu atotcunoscator in treburi din acestea da cred ca intercity asta a fost mai scump decat rapidul lent. Deci ma asteptam la un tren ceva mai rapid care sa se opreasca doar in marile orase.

Impresie gresita. De la plecare am observat ca are o locomotiva fabricata cam pe la unire. Ruginita si afumata. Din peisaj lipsea nenea ala prafuit, cu o lopata ‘inima lu’ Stalin’ care de obicei baga pe foc. Aceasta ultima impresie nu mi’a mai fost inlocuita. Tot drumul nu cred ca am depasit 50 Km/h, avand in vedere ca pe anumite portiuni cred ca am mers si cu mai putin de 10 km/h. La un moment dat am observat o babuta care am dedus ca probabil venea de la biserica (afara fiind luni dimineata), care mergea in baston si a depasit intercity’ul prin fata locomotivei. Bineinteles ca a oprit in toate garile si chiar si unde nu erau gari. M’am dat jos, am plecat la plimbare, in prima gara am intrat in birt, am baut o cafea, iar dupa 5 minute a ajuns si trenul in gara.

In momentul in care am prins vre’o 50 km/h l’am oprit pe nas si i’am zis sa ia legatura cu mecanicu’ prin statie sa ii spuna s’o lase mai usor ca am rau de viteza: ‘Domnu’ controlor, cand ajungem, ajungem, dar eu vreau sa ajung intreg…io am mai patit de astea cu viteza si mi’e frica, spuneti’i la domnu’ mecanic sa nu o mai aspreasca asa…’. Dupa valul de rasete din vagon a urmat explicatia vesnica cu restrictia de viteza. Bun, atunci o intrebare retorica ar fi: de ce se numeste rapid sau intercity un tren care mie mi se pare lent, avand in vedere ca mi’s si ardelean…

Partile bune erau ca asta avea aer conditionat si priza de curent. Mai era si o masuta intre scaune unde am putut juca carti. Si veceul era curat…am putut fuma linistit pana mi’am daramat plamanii. Mda…stiu ca nu e etic si moral sa fumez in buda, da nici sa interzici fumatul in tren cand nu sunt nici locuri pentru fumat sau locuri pentru fumatori nu e etic sau moral.

Am ajuns intr’un final la destinatie dupa 9 ore de ‘te duc, te’aduc’. Cu o viteza medie calculata de 40 km/h. Ceva mai repede decat cu bicicleta…

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

2 thoughts on “Relatari (4)”

Scrie un comentariu: