Relatări (7)

Ieri am fost la meci, unde am asistat la marele derby de Brad. Da, marele municipiu Brad (mare fiind o aluzie fină la cei 17.000 de locuitori) are două echipe de fotbal: C.S.A. Aurul Brad şi Metalul Brad. Ambele joacă în divizia dublu şp, aşa că ieri s’au confruntat într’un meci plin de tradiţie şi orgolii. Mostră:

În cazul în care vă interesează Aurul a câştigat meritat cu 1-0. Plusuri ar fi că nişte băieţi se adună săptămânal şi încearcă să facă ceva pentru viaţa sportivă a oraşului. Minusuri, destule la număr sunt că: nu îi susţine mai nimeni, abia dacă au echipament şi apă caldă de un duş, după meci, de bani ce să mai vorbim… Primăria mă îndoiesc că ajută cu ceva, nu cred că face ceva real pentru viaţa sportivă a oraşului. Acu’ şi băieţii ăştia şi’ar putea da mai mult silinţa, s’ar putea mobiliza ceva mai mult, şi ar putea să nu mai bată arbitrii, şi probabil că dacă aşa zişii suporteri şi’ar susţine cu adevărat echipele şi ar striga lozinci de bun simţ în locul ploii de înjurături, meciurile ar fi ceva mai populare, fiind singurele activităţi cultural-sportive din oraş.

Vă întrebaţi unde sunt banii voştrii? I’ote:

Dacă nu v’aţi prins (nu cred că aveaţi de unde), e un sector de drum închis pentru lucru (faptu’ că nimeni nu se prea omoară cu lucru’ e altă poveste). Mai exact, este centura oraşului Deva, care în sectorul de drum respectiv coincide şi cu drumul naţional european 76 (E68). În general lucru’ ăsta m’ar fi bucurat, şi mi’ar fi dat mustrări de conştiinţă gen: uite că mai repară ăştia şi drumurile, şi io ca un infractor nu plătesc rovigneta. În particular am simţit o mare repulsie faţă de lucru’ pulii pe care îl fac ei acolo, întrucât nu a trecut nici măcar un an de când acelaşi sector de drum a fost reparat cu covor asfaltic complet nou-nouţ! Bă, nici dacă era zonă de frânare pentru avioane nu era nevoie să se repare un drum de două ori pe an, în cazul în care şi drumarii români ar fi fost nişte oameni cu simţu’ responsabilităţii şi cu capu’ pe umeri…şi nu furau!

Ştiţi care e cea mai uşoară meserie din lume? Reporter. Să fii reporter ai în primu’ rând nevoie de o greaţă caracteristică, ca şi cum ţi’ar sta în gât două tone de smecmă pe cale să izbuncnească afară. A doua condiţie e să poţi pune întrebări atât de idioate încât şi un schizofrenic în ultimă etapă a bolii ar putea să’ţi dea replica: -Bă, eşti prost? Nu e evident? Exemple: către un şofer care nu mai ştie nici să vorbească: -Aţi băut ceva?, către unu’ cu capu’ bandajat: – Ce vă doare? către un paramedic care resuscitează un semimort: -Ce faceţi aici? Nu mai există puţină logică şi decenţă în ţara asta? În plus trebuie să ai abilitatea să arunci cu căcat într’o persoană, pe care tot tu apoi o pupi în gaura curului să’i treacă.

Îmi place apelu’ la solidaritate pe care îl fac politicienii, gen: eu sunt de acord să îmi donez salaru’ pe juma’ de an pentru un fond de solidaritate. Şi normal, la un salar de 6000 de lei pe lună (a lu’ Boc), la un simplu calcul, în 6 luni ar fi 36000 de lei, cam 9000 de euro. Sunt oameni care îşi rup spatele şi câştigă suma asta în ceva mai mult de patru ani, şi au şi familii în întreţinere, deci apelu’ ăsta şi poPULIsmu’ lu Băşescu mi se par dovezi de nesimţire modelu’ ăla puturos, cum ar zice: -Vă mai dau şi vouă din banii mei de buzunar bă milogilor, că am eu grijă să fur înzecit!

O ştiţi pe ANI? Agenţia Naţională de Integritate? Aţi auzit să fi deranjat vre’un demnitar vreodată? Nici nu avea cum, pentru că activitatea ei era reglementată printr’o lege care o făcea să semene cu o mâţă constipată care trebuia să sperie şi să ţină în frâu o turmă de elefanţi. Da’ legea se schimbă! Noua lege o va face să arate ca un şoarece cu diaree, care ar trebui să se ţină la aceeaşi turmă furibundă de elefanţi. Adică puţinele metode de control asupra averii demnitarilor din vechea lege dispar cu totu’, deci dacă unu’ din ei are chef să scrie în declaraţia de avere poveşti cu harapi albi şi feţi frumoşi, nimeni nu va mai putea verifica dacă în loc de calu’ lu’ Prâslea nu există un Lamborghini, sau dacă inelu’ fermecat nu e cumva un lingou de aur masiv. Deci intră şi instituţia asta în rândul instituţiilor inutile, alături de DNA, PNA, Garda Financiară, OPC, şi multe alte exemple care fac multă gălăgie pentru nimic; adică dau sfoară în ţară când un politician trage un pârţ, să vadă lumea ce vigilenţi este ei, iar când se trage un tun, a cărui undă de şoc face înconjuru’ lumii de 17 ori, se fac că plouă şi nu aud din cauza tunetelor! La ce pula mea ţinem o turmă de instituţii care nu au decât nume sonore şi roluri teoretice,iar practic sunt ca nişte câini morţi care păzesc oile?

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

2 thoughts on “Relatări (7)”

  1. Echipei tale de suflet, nu pot decat sa le urez succes, sau o urmatoare reprofilare!

    Cat despre porcii din politica, sper sa le vina craciunu cat mai repede! Votul meu n-o sa-l mai aiba oricum, poate doar un sut in rect!

Scrie un comentariu: