Relația de după relație

Termenul de despărțire amiabilă nu există în vocabularul meu. De fiecare dată când aud Ne-am despărțit de x timp, dar am rămas prieteni buni sunt ceva de genul Ce?! Who does that?. Nu cred în așa ceva. Adică tipul pe care altă dată îl iubeam și cu care aveam planuri acum e tipul căruia îi povestesc despre planurile mele cu altul? Nu există așa ceva!

De obicei, în astfel de relații există interese. Fie unul din cei 2 e încă îndrăgostit, fie nu poate renunța la ajutorul oferit de celălalt (financiar, suport moral etc.). Bărbații sunt cei mai interesați în a păstra relații de genul. Am observat că lor le este mult mai greu să renunțe de tot. Ei vor să fie prieteni în ideea că Niciodată nu se știe sau, eventual, să aibă acolo pe cineva pe care să o sune în miez de noapte când are chef de prostioare și nimeni nou nu este disponibil.

Ca să nu mai zic de faptul că o astfel de relație de după relație îți poate strica treburile cu iubitul/a care evident, nu o va înțelege. Cei care sunteți amici cu foștii v-ați pus vreodată întrebarea de ce partenerul vostru nu e de acord cu așa ceva și nimeni nu vă înțelege relația? Pentru că nu e normal, de aia! Frate, ați avut o relație, nu a mers gata! Treci peste și vezi-ți de viață! Oare chiar are sens să-ți strici prezentul și viitorul pentru o chestie din trecut care nu mai înseamnă nimic?

Eu nu am avut niciodată o despărțire amiabilă. Toate relațiile mele s-au terminat cu urlete, țipete și apoi ignorat și negat că l-am avut vreodată pe respectivul în viața mea. Îmi disprețuiesc foștii! Și e normal că de aia îs foști!

Ok…poate nu e normal nici ce fac eu. Cred că am probleme de intimitate,poate ai mei nu mi-au dat suficientă afecțiune sau…whatever. Dar, oricum e mai normal decât să-i povestesc tipului cu care mi-o trăgeam cum mi-o trag acum cu altul, nu crezi?

A.M.

Author: Adriana Macovei

Modestia nu mă caracterizează. Și de ce ar face-o? Oamenii care fac pe modeștii, de obicei, cerșesc complimente. Eu nu am nevoie de complimente. Știu cine sunt și cine vreau să ajung. Cei care mă citesc știu și ei.

One thought on “Relația de după relație”

Scrie un comentariu: