Repartizarea rulează fin

Pă vremea mea, maică :P, mi-am rupt capu’ să intru la liceu. Închis în cameră, învăţat, papa, somnic, învăţat, papa, somnic şamd. Că altfel nu intram la liceu, de la profesională nu puteam ajunge decât dulgher sau electrician de mină şi dacă mergeam la complementară ar fi râs şi maidanezii din cartier de mine.

Ş-am reuşit, bă’, am intrat cu brio la unu’ dintre cele mai bune două licee din Jalea Viului, de unde aveam să ies mare informatician (asta până mi-am dat seama că în vremea lu’ Windows ’98 io studiam frenetic Unix şi Turbo Pascal), dacă nu mă plictiseam pe traseu.

Dacă aş fi luat notă sub 5 la admitere, probabil că ar fi urmat o vară petrecută-ntre cărţi, în care soarele nu mi-ar fi văzut nici o bucăţică de piele, decât pe geam. Amu’, dacă copchilu’ lu’ tata ia 2 la capacitate, îi plătim nişte meditaţii, îl trimitem la ştrand şi alte activităţi de relaxare, să nu fie stresat.

Apoi intră la liceu cu medii de 1 şi 2, obţinute la examenu’ ăla de capacitate sau cum îi mai zice. Să obţii o medie de 1 la examenu’ ăsta înseamnă că nici nu ştii să scrii; dacă răspunzi la o întrebare, bănuiesc că iei măcar un 2-2,5. Oricum nu contează, este loc pentru toată lumea, să facă un liceu, să fie proşti cu diplome, dacă tot nu mai sunt profesionale sau complementare, unde să înveţe o meserie.

Mă rog, probelma fiecăruia cum îşi educă puşlamaua, da’ să nu mai plângem peste patru ani, dacă o să avem rată de 25% promovabilitate la bac, ok? Că nici profesorii ăia de liceu nu îs ceva supermeni, să ia un analfabet şi să facă din el doctorand, mai ales dacă interesu’ copilului pentru carte tinde spre minus infinit.

Nici Cathy să nu se mai mire, ca vaca la barieră, că avem rezultate atât de slabe, ea fiind principalu’ vinovat care a dus de râpă învăţământul românesc. Dap, ea a pus bazele fabricilor de analfabeţi cu diplome de master, numa’ buni de angajat pe post de chelneri la şaormerii, barmani şi lucrători comerciali la supermarketuri. Şi partea cea mai bună e că o avem din nou ministru!!!

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

4 thoughts on “Repartizarea rulează fin”

  1. Mno clar ca parintii au o mare parte din vina da` nici cu profesorii nu mi rusine!!!!! Sincer eu imi consum benzina degeaba, in fiecare zi pana la “cea mai buna scoala din Arad“, ca apoi sa trebuiasca sa-i explic copilului totul din nou acasa. Si daca as fi numai eu, as zice ca avem noi o hiba, dar treaba e generalizata la majoritatea claselor. Sa nu mai vorbesc de programa. Jeez! Astia fac in clasa a doua ce faceam noi in a cincea. Noroc ca si eu la vremea mea, invatat- somnic-invatat , ca si tine, ca altfel n-as face fata.

  2. Păi de aia ţi-ai tras copil, să-l îndrumi în viaţă, nu să-l laşi în grija altora. Asta cu ‘cea mai bună şcoală’ s-a răsdiscutat, dintr-o puşlama nu face nime’ filozof iar un copil capabil şi responsabil poate învăţa în orice şcoală. Cu programa nu te contrazic, nu cunosc. 😛

  3. Mie imi place destul de mult situatia actuala. Cu cat promovabilitatea este mai mica cu atat exista mai multe locuri la facultati pentru mine si exact la fel e si cu locurile buna de munca pe domeniul meu (parerea mea). 😀

  4. @ Cerber – Ai dreptate, dar nu uita sa-ti instiintezi patronul sa-ti pastreze locul. O mai fi si-o licenta (acolo nu sunt camere video, garantat)

Scrie un comentariu: