Review Sony Ericsson Xperia Arc S

După cum vă spuneam, au trecut şase luni de când folosesc acest telefon. Nu vreau să vă plictisesc prea tare, cu caracteristici tehnice&shit – se găsesc pe orice site dedicat telefoanelor mobile – ci să vă povestesc doar despre experienţa utilizatorului.

Design

Am mai povestit că e un telefon destul de mare. Deşi cu timpul m-am învăţat cu el, mi-e greu să cred că un om cu palma mai mică decât a mea s-ar descurca bine cu el. L-aş recomanda mai degrabă celor care doresc o minitabletă, decât celor care doresc un smartphone obişnuit. Forma pătrăţoasă, profilul subţire şi capacul din spate – care descrie un arc de cerc, îi conferă o eleganţă aparte.

Display

Reality cu Mobile BRAVIA Engine, de 4,2 inch. Este destul de generos pentru a vizualiza filme cu subtitrare şi a citi cărţi electronice; este bine vizibil, chiar şi în soare. Zilele trecute am observat întâmplător că luminozitatea era la jumate, deci n-am simţit niciodată nevoia să fie mai luminos. I-am aplicat o folie anti-glare, mai mult pentru protecţie. Touchscreenul e precis, chiar şi cu folia aplicată.

Funcţionalitate

Rulează Android 4.0.2 (upgradat de la 2 şi ceva), sunt destule siteuri care se ocupă exclusiv de acest sistem de operare, inutil să o mai lungesc. Se mişcă bine, necesită câte un restart maxim două pe săptămână, când încep unele aplicaţii sau jocuri mai grele să ‘agaţe’ imaginea.

Sunet

Cu o treaptă sub nivelul maxim al sunetului se aude tare şi clar. La maxim dă impresia că forţează puţin difuzorul. Are jack de 3,5 mm, cu care, dacă bagi nişte căşti decente şi dai la maxim, ai putea să-ţi distrugi timpanele. Îmi place că, faţă de vechiul Xperia X1, nu are zgomot de fond sau e imperceptibil. De asemenea nici nu interferează cu modulul 3G, ca la alte telefoane. Şi la convirbiri se aude foarte clar.

Camera

De 8,1 Mpx – da’, sincer să fiu, mi se par mult mai bune pozele făcute la 2 Mpx. La lumină bună scoate culori foarte frumoase, dar la lumină slabă fotografiile capătă un noise considerabil. Aici sunt fotografii făcute cu el. Led flashu’ e ineficient la o distanţă mai mare de 2-2,5 metri. Un plus considerabil aduc stabilizatorul de imagine şi autofocusul, care sunt foarte eficiente.

Antena

3G-ul este ok, prinde semnal unde cu vechiul telefon nici nu visam. În schimb, antena wi-fi este foarte slabă (dacă e mai mult de un perete între el şi router nu mai prinde semnal).

Bateria

Ţine doar vreo 6-7 ore în forjă maximă (filme/jocuri cu wi-fi sau 3G pornit). La browsing soft (blog, Facebook, Twitter, email) ţine 20-24 de ore, iar dacă nu-l stresezi prea tare vreo două zile. De precizat că aproape mereu, când mă uit la statisticile bateriei, cel mai mare consumator este display-ul (aproximativ 50%).

Concluzii

Departe de a fi vreun vârf tehnologic, consider că principalul lui avantaj este raportul tehnologi&calitate/preţ. E una dintre cele mai bune alegeri în această categorie de preţuri (280-300 de euro). Din cauza dimensiunilor, nu l-aş recomanda fetelor decât în locul unei minitablete de 5.0 inch (care în general vine fără 3G sau funcţie de telefon).

Mai rămâne să vă spun că Xperia Arc S poate fi găsit la eMAG.ro, la preţul de 1320 Lei.

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

2 thoughts on “Review Sony Ericsson Xperia Arc S”

  1. am acest telefon de o saptamana si din a doua zi a inceput sa se inchida singur,chiar daca are bateria plina,iar antivirusul nu a detectat nimic. vreo idee despre ce ar putea fi ?

Scrie un comentariu: