Reviste, reviste…

Nu ştiu dacă aţi observat, da’ majoritatea revistelor pentru femei nu îs cu bărbaţi, ci îs tot cu femei: cu sfaturi despre cum să-şi menţină silueta, cum să pară mai tinere, cum să se-mbrace, cum să-şi decoreze casa, să se machieze, etc.

În contrapartidă, revistele pentru bărbaţi nu îs cu femei, ci cu maşini. Nu, Playboy nu-i pentru bărbaţi, ci pentru băieţei; un bărbat o răsfoieşte cam aşa: uite ţâţa Biancăi, uite-i şi buca, uite noul BMW, interviu cu Bote – marş că tu n-ai zis nimic bun toată viaţa, deci nu m-aştept să-ncepi acum, bla bla….gata!

Dar să revenim la revistele cu şi pentru femei:

– reţete – înţeleg o carte de bucate, da o revistă care publică săptămânal reţete? Adică în câte plm de feluri poţi face cartofi prăjiţi sau ciorbă de fasole?
– sfaturi pentru întinerire: nu, nu o să arăţi mai tânără, o să fii doar o babă cu pielea albă şi trasă. Ca o Dacie 1100 polishată.
– sfaturi săptămânale despre sex; adică în câte moduri poţi simula orgasmu’? Sau în câte moduri trebuie să ţi se explice că bărbaţii nu se omoară cu îmbrăţişările şi pupăcelile pentru că preferă o ţigară sau un pui de somn după?
– decorarea casei:-Iubitule, ce zici dacă schimbăm blana de urs de lângă şemineu? Scrie în revistă că anu’ ăsta sunt la modă covoarele din păr pubian de ornitorinc!
– O idee genială iubita mea (oau…avem blană de urs…şi ŞEMINEU!? Aha…erau între televizor şi birou’ pentru calculator…)

Şi, clar – febleţea mea, moda. Sau în câte feluri poţi arăta ca o curcă plouată care merge pe picioroange.Altfel spus, femeile îs foarte unice: să nu cumva să le compari cu altele, că nu mai mânci zamă caldă veci! Asta până apare un nou model de viganău roz, şi încep toate vai, ce viganău drăguţ are zdreanţa aia, vreau şi eu unu la fel deşi eu sunt foarte diferită de ea.

Aşa adoptă ele o chestie nouă ca pe-o uniformă. Nu pot să uit vremea când erau la modă cataligele ălea cu talpa înaltă de un metru; toate pizduţele umblau ca nişte girafe teleghidate; mai mult, am văzut unele care erau girafe înainte să se urce pe mirăturile alea, apoi dup-aia arătau ca un stâlp de telegraf mobil!

Sau, una mai contemporană, pantalonii ăia strânşi pe picior, cu turu’ lăsat, de parcă duduia ar fi depus o roabă de căcat în ei. Toate muierile păreau căcate pe ele! Şi cine plm ar fute o căcăcioasă?

Ori diferite freze vintage combinate cu modern şi culori stridente, cu păru’ tras pe lateral până le face ochi de orezăriţe şi nas ascuţit. Căcat, un papagal îi mai ieftin de întreţinut şi vorbeşte mai puţin!

În fine, ce vreau să spun e că femeile pierd mult prea mult timp până învaţă să se pună cu adevărat în valoare; şi până atunci îs bătaia de joc a designerilor poponari sau a redactorilor glumişti. Word!

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

8 thoughts on “Reviste, reviste…”

 1. @vdp sigur? adică eu am îndoieli mari că există bărbaţi care să aprecieze girafele teleghidate sau femeile trase la xerox…

 2. ahahahahaha =))
  iar acum:
  1. foarte tare articolul
  2. @vdp & florin: femeile nu fac nimic pt barbati, le fac pt restul femeilor
  3. de ce d-zeu, puneti “toti” virgula inainte de etc?

 3. @Florin: Nu. Etc vine de la latinescu “et caetera” care arata ca enumerarea poate fi continuata. Traducerea ar veni “si altii/altele/ceilalti/celalalte, si asa mai departe” si cum inainte de “si” nu pui virgula, nu o faci nici inainte de etc.

 4. @ Florin: Unele pentru barbati, altele pentru celelalte femei, ideea e ca majoritatea nu o fac pentru ele insele, sa spunem. Nu e vorba ca barbatii apreciaza teleghidatele, dar ele CRED ca barbatii apreciaza teleghidatele 🙂 Ai inteles?

  @ Anca: Felicitari pentru explicatie si pentru ca le-ai atras atentia 🙂

Scrie un comentariu: