Roibu cel vitez și semafoarele lui

Politicienii spun gogomănii pe bandă rulantă în campania electorală, dar unii chiar rup norma. Robu, acest luceafăr timișorean al infrastructurii moderne, care muncește, nu gândește, a găsit de cuviință să se laude cu sistemul lui de semafoare superdeștepte, care cică fluidizează maxim traficu’ din capitala economică și culturală a vestului.

Azi am ajuns din nou prin Timișoara. Pentru cei care au mai fost pe aici, se circulă la fel de prost ca de obicei, fluidizarea aia cu semafoare deștepte e doar în mintea lui. Coroborat cu unele dintre cele mai tembele, lipsite de sens și de logică intersecții, traficul din Timișoara e un coșmar care se ține undeva între viteza melcului turbat și viteza râmei de nămol.

Câțiva timișoreni i-au lăsat niște urări de bine la respectivul articol și unul a încercat chiar să refacă performanța Roibului cel vitez, sâmbătă seara la 23:30 când era aproape singur pe străzi.  Să mai punem și faptul că Google Maps estimează ruta respectivă la 19 minute fără trafic?

robu2

În condiții normale de trafic, lucrurile stau mult mai bine:

robu1

robu3

29 de minute pe vreo 9 km și asta nu la ore de vârf, la ore de vârf viteza de deplasare scade cam la jumătate. Nu trebuie să fii un geniu ca să îți dai seama că în Timișoara circuli mai repede pe jos, mergând în mâini, decât cu mașina. Și că Robu, prin declarația lui scuipă în obraz zeci de mii de timișoreni care pierd ore întregi pe câțiva kilometri zilnic.

Sigur, se poate discuta că e un oraș foarte aglomerat, că ar trebui regândit pentru transportul în comun, biciclete șa, că e plin de mașini parcate aiurea, se pot discuta multe pe tema asta. Dar nesimțirea, minciuna și bătaia de joc a acestui politruc rămâne. Nu uitați, dragi timișoreni: când vă grăbiți undeva și sunteți blocați în trafic, chemați-l pe Robu, vă duce el în 6 minute, pe ceas. Pe ceasul lui, care pare defect!

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

Scrie un comentariu: