Românii şi încrederea în instituţii

Mereu, la sondajele despre încrederea românilor în instituţii, calculele politicienilor dau cu virgulă. Grav! Apoi apar la teveu şi ne explică despre cum trebuie să avem încredere în ele (în autorităţile româneşti, zic) pentru că doar aşa vor deveni mai bune. No shit!

Cum pula mea să ai încredere într-un judecător care dă trei ani cu suspendare pentru tentativă de omor cu circumstanţe agravante? Dap, la Plăcintă Mlăcintă junior mă refer, ţuca-l-ar intercity-u-n bot!

Vă vorbeam acum ceva vreme despre Daniela Andreescu, care a fost secretar de stat şi veghea asupra RA-APPS; şi care s-a gândit să-i dea firmei lu’ bărba-su’ un spaţiu gratuit, că deh dacă avem de unde, de ce nu? Vă mai spuneam că duduia, după ce a fost prinsă în faptă, în loc să bage capu-n nisip şi să dispară, dă statu’ român în judecată, cu tupeu.

Ca de obicei, când ajunge vreun corupt în instanţă, s-a găsit şi judecătoru’ care să bage pula-n munca procurorilor şi să hotărască după bunu’ plac, împotriva evidentului (a se citi după buna şpagă). Mă întreb când vom avea şi noi un sistem de măsurare a performanţelor judecătorilor şi când vor ajunge gogii ăştia să răspundă penal dacă iau decizii care sfidează orice legi, bunul simţ şi logica?

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

Scrie un comentariu: