Să suspendăm ţara!

Liviu Alexa vine cu o propunere interesantă, un proiect de lege pentru suspendarea parlamentarilor. Sună bine, mai ales pentru că vine din partea unui viitor candidat pentru Camera Deputaţilor.

Însă io vreau să împingem legea la extrem (nu degeaba-s heităr) şi să putem suspenda nu doar politicienii din orice funcţie şi rang, ci chiar şi funcţionarii publici. Nu-ţi place cum se uită la tine tanti de la casieria fiscului, când plăteşti impozitu’? Nimic mai simplu, facem referendum şi o demitem! Nu-ţi place poliţistu’ şpăgar care stă mereu la intersecţia străzilor Banu Mărăcine cu Calea Caşcavalului? Referendum, demis!

Glumesc, chiar îmi place ideea suspendării parlamentarilor care nu mai reprezintă interesele alegătorilor. Vă daţi seama că vor fi colegii în care oamenii îşi vor suspenda aleşii în fiecare lună, doar pentru pomenile electorale? Lucru care nu-i tocmai rău, pentru că aşa s-ar mai întoarce la oameni o parte din banii ciordiţi. 😀

Glumesc şi cu asta, chiar ar fi bine să-i putem suspenda, alege şi schimba lunar, pentru că aşa poate nu mai au destul timp să-şi infiltreze reţelele mafiote în toate instituţiile.

Bine mă’, acu’ serios, ideea e chiar bună, da’ trebuie o lege gândită foarte bine să nu ajungem într-o campanie electorală continuă; o lege care să nu fie făcută după tipicu’ legilor româneşti, care îs ca nişte săbii cu şapteşpe mii de tăişuri şi dintre toate, tăişu’ pentru care ai făcut-o îi cel mai ştirb şi bont. 😛

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

One thought on “Să suspendăm ţara!”

  1. Ideea nu e rea, mai ales ca exista ceva, aproape similar in pachetul de legi care privesc sindicatele ca forma de organizare.
    As fi curioasa citi parlamentari ar vota legea asta!

Scrie un comentariu: