Săracii ultrași…

Cu mare amuzament am citit știrile despre marele meci BGS – România – Ungaria. Adică ăla din tribune, că despre ăla din teren n-am auzit prea multe. Săracii ultrași, mă’, cum stăteau ei ca niște mironosițe în tribune și-au tăbărât călăii de la BGS pe ei! De fapt nu, singura chestie e că, de data asta, băieții noștri (ultrașii – n.a.) au luat mai mult decât au reușit să dea. Și, atât în fotbal cât și la cafteală principiul ‘să dai mai mult decât primești’ e sfânt.

Cred că am reușit să citesc cele mai idioate comentarii ever, pe marginea acestui subiect. De la ‘libertate pentru suporteri’ la ‘ăia de la BGS nu sunt naționaliști, de aia i-au bătut pe-ai noștri mai rău decât pe unguri’. Altfel, au avut și bannere mișto, cu Trianon, aluzii fine, gen. Că aia se dispută la un meci.

Mă rog, nu-i poți bănui pe băieți de inteligență, scandalu’ ar fi pornit de la galeria dinamovistă, de care mă leagă amintiri faine, de la un meci de când eram ficior: tot la 5-10 minute, o haită de ultrași se repezea în scuturile cordonului de ordine, să-l spargă. Nu reușeau și, evident, ăia care erau în prima linie ieșeau destul de șifonați din manevră, că erau prinși la mijloc, apoi se tăvăleau pe jos, că îi omoară jandarmii.

În pauzele dintre încercările astea, ‘diplomații’ galeriei explicau că de fapt ei nu au nevoie de pază, că sunt băieți mișto, care vin pe stadion să-și susțină echipa și stau liniștiți. După care revenea ‘berbecu’ uman, care se lovea iar de cordonu’ de ordine și iar se tăvăleau pe jos după ce erau respinși. Na, să înțelegeți mai bine, se comportau de maniera în care se comportă musca aia în bucla infinita în care se tot lovește de geam, că n-are atâta materie creață încât să înțeleagă că ceva îi blochează drumu’.

Că or fi luat pe creștet și niște oameni care n-aveau treabă, nu neg. Nici că unii dintre agenții de pază BGS ar fi niște golani semireabilitați care abia așteaptă să prindă un motiv de dat cu pumnu’ nu pot nega. Da’ mi se pare foarte dubios că ultrașii ăștia nu se întreabă niciodată dacă nu cumva au și ei o parte din vină. Că nu se întreabă de ce ‘unde-s ei e și bătaia’ sau de ce se golesc stadioanele. Că, să fim sinceri, marea majoritate a microbiștilor n-au avut nimic de împărțit cu forțele de ordine, niciodată. Da’ s-au săturat să tot dea bani și să vadă cete de huligani care își sparg capetele în locu’ unui spectacol sportiv de calitate…

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

Scrie un comentariu: