Schimbare

Bun, e destul de evident după ultimele mişcări de trupe este nevoie de o schimbare majoră care să liniştească masele. Ştiu că mişcările sunt relativ timide, da’ pe zi ce trece se vede progres. Cel mai probabil furia mulţimii va spori cu atât mai tare cu cât Guvernul şi Băse tac şi rămân impasibili.

Şi atunci vine întrebarea: ce punem în loc? Schimbăm PDL cu ce? Crin-Ponta mi se pare un duo cel puţin la fel de nasol ca Băse-Boc. Sicer, încerc să fiu cât pot de obiectiv. Nu văd o platformă guvernamentală decentă la absolut nici un partid. Toată lumea se bate cu cărămizi de piept despre cum o să curgă lapte şi miere, da’ nimic concret.

UDMR cu celălalt partid de gumă îs ocupaţi cu autonomia ţinutului secuiesc (exact de încă o frustrare au nevoie românii acum), DDD o caută pe Elodia în politică (şi dacă ajunge preşedinte vă promit solemn că îmi iau jucărelele şi plec), UNPR nu ştiu cu ce se ocupă – probabil împing nişte aer.

O soluţie ar fi să clonăm ceva din trecut, un Ţepeş, un Cuza-ceva, nu ştiu, voi ce credeţi?

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

9 thoughts on “Schimbare”

  1. Întrebarea a fost pusă pe mai multe profiluri şi bloguri şi vroiam să dezbatem puţin pe marginea ei, recunosc că nu-i tocmai originală ideea 😛

  2. Aia e clar, pai asta era si discutia la mine, ca vedem noi dupa ce ii schimbam. Pai cam asa facem de 20 de ani, vedem dupa aia. Eu zic ca e cam mult deja. Din pacate gandirea asta total nesanatoasa e pe pplan general nu o avem doar atunci cand mergem la vot ci in fiecare zi.

  3. Dictatura militara numai sa nu faca asa cum a facut cea greceasca in anii ’60-’70. Cu toate astea, grecii aveau o datorie de doar 20% din PIB in 74′ cind s-a schimbat regimul. Dupa 30 de ani si-au triplat datoria si s-a ajuns unde sunt acum. Si totul sub marea umbrela a CE.
    Noi suntem ca si ei, daca nu si mai inventivi. Politica de stinga a Romaniei e sublima dar complet idioata, cea de dreapta, populista dar lipseste cu desavirsire, juridicul e stat in stat, sistemul de asistenta sociala complet in degringolada (si as zice ca voit facut sa fie in felul asta), cel de sanatate e vraiste sustinindu-l si pe cel de asistenta sociala, taxe si impozite mici (ma refer la cele pe avere), la buget vin banii asa cum vin sustinind din plin afacerile de subteran si pe cele din dos, sau ziceti-le cum vreti, lipsa de vointa politica de-a misca caruta inspre mai bine ( totul in colaborare cu contopistii Bruxelles-ului), o datorie externa triplata in doar 3 ani… Daca grecilor le-ar trebui sa-si recupereze cei 30 de ani de ‘democratie’ in 100 de ani ( asa zic specialistii) atunci noua cit ne-ar trebui ?
    Sincer, dictatura militara mi se pare singura solutie , momentan. Oricum, cred in monarhia constitutionala ca unica forma viabila de-a face lucrurile sa functioneze intr-un stat si sper sa ajunga si Romania asa. Visez frumos…tinind cont ca nici Constitutia nu-i de partea mea la cap. asta !

  4. L-as clona pe Tepes 🙂 Dar in mai multe exemplare, cate unul pentru fiecare judet si unul mai mare si mai trainic pentru scaunul de presedinte. Si daca ma supar, as clona si cate un consiliu de Tepesi care sa ii tina sub control pe ceilalti Tepesi 😀

Scrie un comentariu: