Schimbarea la faţă a României

Stăteam azi şi mă gândeam. În paranteză: stăteam la uşa unui cabinet medical (de stat) unde trebuia să intru să mi se pună o parafă pe o chestie – o formalitate banală; înăuntru doctorul, după care aşteptasem vreo oră să ia o pauză de cinşpe minute, cu un nene care venise mult în urma mea, discutau amabilităţi; deci ce face omul în astfel de situaţii? Gândeşte!

Mă întrebam, aşadar: oare când o să evolueze şi Românica într-o ţară civilizată?

Ştim toţi că niciodată, doar că eu am găsit şi motivele; România nu se va schimba niciodată, pentru că asta ar însemna să:

– ne oprim din furat; ştiu, sună a stereotip pentru că atunci când spunem că se fură ne gândim doar la politicieni sau moguli, însă nici noi ăştia mai neînsemnaţi nu dăm în spate dacă e rost de obţinut ceva fără prea multă muncă/stres…

– nu mai fraudăm statu’; idem mai sus

– plătim impozite şi taxe; corect, aşa cum sunt impuse, nu cum vrem noi sau cum ne zice urechea muzicală;

– gândim şi acţionăm ca o comunitate adevărată (lucru aproape imposibil la noi).

Şi, cea mai grea din lume: ar trebui să muncim! Nu săriţi cu gura, ştiu că majoritatea avem un job, însă câţi muncim cu adevărat? Câţi dintre noi putem spune la sfârşitul zilei de lucru că am făcut cu adevărat ceva în ziua respectivă şi câţi răsuflăm uşuraţi a mai trecut o zi?

Sigur că nu am putea fi/face toţi la fel, dar apoi am putea fi mai îndreptăţiţi să spunem zicala Pădure fără uscături, nu există! Momentan nu o putem spune decât pe asta, inventată de mine: Orice uscătură are un mic procent de umiditate…

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

5 thoughts on “Schimbarea la faţă a României”

  1. Poate cand ne va conduce tara unul cu capul pe umeri care se va gandi si la noi nu doar cum sa-si umple sacul.Poate

Scrie un comentariu: