Școala altfel: vagabonzi de-o săptămână

Probabil că foarte puțini dintre voi știu, dar orele de școală propriu-zisă de săptămâna asta au fost înlocuite cu ”școala altfel”, un concept nou care-și propune să scoată elevii din clase pentru activități variate (cultură, sport…). Problema e că nu toată lumea a înțeles ce-ar fi fost de făcut în aceste cinci zile altfel.

Adică școala altfel nu-nseamnă că puștii de liceu trebuie să bată bulevardu` și să-și exerseze replicile de agățat, iar puștoaicele să șteargă mesele cafenelelor din mall-uri. La fel, nu-nseamnă nici că organizăm o excursie de-o săptămână pentru că părinții au de unde și așa scăpăm de o prostie a ministerului. Ori dacă luni ați întreprins nu știu ce activitate, nu se presupune că-n restul zilelor stați acasă. Și-n fine, am mai văzut că se practică chematul elevilor de către diriginți o oră pe zi, dimineața, pentru o bârfă mică. Dup-aia profu/profa se retrage la un covrig și-o cafea în cancelarie, iar elevul nostru iși reia somnul de frumusețe.

Nu generalizez și nu spun, nu cred că asta s-a-ntâmplat în majoritatea școlilor, dar chestiile astea au avut loc. Ideea a fost bună, dar prost aplicată, pentru că cel puțin elevilor de clasa a XII-a nu le-a mai stat capul la activități extra. Oamenii se pregătesc să pice să dea bacul, au alte preocupări. Numai creierele din minister au crezut altceva.

2 thoughts on “Școala altfel: vagabonzi de-o săptămână”

  1. Problema a fost cu organizarea. La mine in liceu a fost complet aiurea. Se presupunea ca fiecare elev trebuie sa se inscrie la niste activitati (trebuia sa exise o lista) iar in cazul in care nu s-a inscris, va primii absente. La mine in liceu nu a existat nici o lista cu activitati si cam fiecare s-a descurcat cum a putut. Noi am mers luni la scoala fara sa avem idee ce vom face in ziua aia (si n-am facut mai nimic…).

    In principiu, initiativa e buna dar organizarea a fost dezastruasa.

  2. Eu săptămâna asta am dat peste tot de elevi. De elevi mici, până în clasa a VII-a, a VIII-a. Ăştialalţi, mai mari, sigur erau acasă, învătând. De ce le faci reclamă proastă? Doar nu-ţi imaginezi că băieţii erau în Vodoo şi fetele prin baruri!

Scrie un comentariu: