Scurtă filozofeală

Am observat zilele trecute că la clinicile private majoritatea medicilor şi asistenţilor sunt foarte tineri, atenţi şi amabili; la polul opus, spitalele de stat sunt pline cu babalâci senili, suferinzi de Parkinson, nepăsători şi nesimţiţi.

În principal pentru că spitalele private au nevoie de personal care să mulţumească pacienţii pentru a supravieţui, pe când spitalele de stat sunt încă pline de rataţii de la medicină încadraţi pe pile, de unde nu poate să-i urnească nici Irene, uraganu’ care mătură un continent!

În plus, şpaga+nesimţirea de la stat nu prea mai concurează cu preţurile tot mai accesibile ale serviciilor medicale private.

Situaţia asta, coroborată cu intenţia de a privatiza asigurările de sănătate prevesteşte decesul lent, da’ sigur al instituţiilor sanitare de stat şi dezvoltarea corectă a celor private. Să sperăm!

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

5 thoughts on “Scurtă filozofeală”

  1. Dap, da’ dacă statu’ nu vrea să taie uscăturile, o va face privatu’. Vreau concurenţă, pentru că numai aşa se obţine un produs de calitate. Până acum statul nu a avut concurenţă în sectorul sanitar, altfel deceda de multă vreme!

  2. Eu inversasem olecuta ordinea inteleptei ziceri, punind si ghilimelele…..dar, oricum ai dreptate. Atunci cind concurenta REALA si bine gindita va fi implementata asa cum trebuie nu voi putea decit sa zic …show must go on. Pina atunci, voi avea dubiile mele in legatura cu reusita vreunei actiuni pusa la cale de catre legiuitori. Nu stiu de ce am impresia ca se va aplica un fel de mixt intre cele doua …

Scrie un comentariu: