Şefu’ e prost!

Pornim discuţia de la acest comentariu, lăsat aici:

comentariu

Întâi să clarificăm un aspect: şefii e de două feluri: şefi şi şefuţi de prin companii mari, multinaţionale sau instituţii şi ‘patroni, administratori’ sau cum le mai zicem noi.

În prima categorie se întâlnesc frecvent persoane sub care ar putea crăpa betonu’, ajunşi şefi pentru că ştiu unde şi pe cine să pupe. Să nu mai zic de instituţii, care sunt pline ochi de pile şi neamuri.

Dacă vorbim însă despre adevăraţii şefi, ăia pe banii cărora ne jucăm noi, angajaţii, orice comentariu asemănător sau identic cu cel din titlu e fals. Sau, mă rog, cel puţin nu poate fi mai prost decât tine, angajatu’ lui, pentru că, la urma urmei, el îţi dă ţie de mâncare, nu invers!

Ştiu, de multe ori pare că ia decizii total ilogice, aberante şi nu vede soluţia aia simplă pe care o vezi tu. Doar că tu eşti o simplă rotiţă, care face parte dintr-un mecanism mai complex, pe care s-ar putea să nu îl înţelegi la fel de bine ca şefu’ tău. Tu vezi doar partea ta, el o vede pe a tuturor angajaţilor plus pe cea a concurenţei, pieţei etc.

Poate că ţi se pare mai simplu, mai uşor şi mai logic să te roteşti invers decât îţi spune şefu’, da’ nu îţi dai seama că aşa ai putea fute un mecanism întreg, care poate funcţiona doar dacă faci aşa cum ţi se cere. Şi mai e o chestie: interesu’ şefului tău poate să fie diferit de al tău (asta mai ales la noi, unde mare parte din angajaţi sunt pe regula ‘timpu’ trece, leafa merge’). Doar el ştie de unde a plecat, unde şi cum vrea să ajungă, ce şi cum poate face pe moment.

Sigur, s-ar putea să ai dreptate şi şefu’ tău chiar să fie mai prost decât tine şi, mai mult, să nici nu-ţi ia în seamă sfaturile şi ideile. Sau nu faci tu parte din mecanismul potrivit? Oricum ar fi, până la urmă prostu’ ăla te plăteşte pe tine, nu invers.

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

Scrie un comentariu: