Sfântul Andrei vs. Sfântul Adrian

Am şi eu o curiozitate, că mi-s mai mică şi mai proastă şi nu ştiu: În ce univers Adriana e sinonim cu Andreea? Nu de alta, dar de ce îmi zice lumea La mulţi ani? De ce se asociază numele de Andrei la orice nume posibil? Doar aşa ca să ai motiv să mai bei o seară?

Frate,  România e o ţară liberă, dacă ai chef să bei, fă-ţi treaba! Nu căuta motive. Sau poate se face asta din nevoia de atenţie! Dragule, dacă ai nevoie de atenţie zi un banc! Îţi garantez că dacă ştii să îl zici, vei fi în centrul atenţiei pentru măcar 5 minute!

Nu că nu aş aprecia urările….hm…de fapt nu apreciez că pierd timp răspunzând la telefon, mesaj, email şi spunând că nu e ziua mea când tu ar trebui să ştii deja asta!

A.M.

Author: Adriana Macovei

Modestia nu mă caracterizează. Și de ce ar face-o? Oamenii care fac pe modeștii, de obicei, cerșesc complimente. Eu nu am nevoie de complimente. Știu cine sunt și cine vreau să ajung. Cei care mă citesc știu și ei.

21 thoughts on “Sfântul Andrei vs. Sfântul Adrian”

 1. Sarbatorim orice.
  “La multi ani pentru inca o zi petrecuta in aceeasi rutina!”
  Numele nu mai conteaza.
  Dilema cu Adriana si Andrei e rezolvata. :))

  Acum multi ani, in vremuri studentesti, o data mi s-a urat “La multi ani!” cu 2 sapt inainte de ziua mea cu promisiunea ca berile care le voi da in seara cu pricina sunt luate in considerare pentru ziua aniversarii ce urma sa vina. Din pacate sau … din fericire intelegerea a tinut pina cind a venit ziua mea in care trebuit sa marcam iarasi momentul, de data asta oficial. :))

 2. Mno, fiecare zi este a noastra. Pentru mine azi e Sf. Alexandru, maine Sf. Ioan si poimaine Sf Corbeanu. De raspoimaine o iau de la cap :))

 3. Adriana sunt surpins să văd cum e mai usor să “ridici” la rang de axiomă credinţele şi părerile tale şi ce e studiat legat de fenomenul religios să fie banal şi deşuet. Câţi dintre cei ce acuză comportamentul oamenilor când e vorba de sărbători au avut măcar curiozitate să citească Sacru si profan de M. Eliade?
  Nu mai vorbesc despre “cultura” care ar trebui să o ai când pui în discuţie fenomenul religios – iar sărbătoare e o parte a fenomenului religios-..câţi au citit cartea lui Pleşu -Despre îngeri?..sau alte cărţi ce tratează serios religia ..puţini..dar la momente de răscruce ideea de Dumnezeu tot o ai şi ceri ajutor de la ceva de dincolo.
  Sa nu uităm de ceea ce frumos a spus Pascal “Să zicem: poate Dumnezeu există, poate nu există… Să cântărim câştigul sau paguba pe care le-am avea dacă spunem că Dumnezeu există. Sunt două posibilităţi: dacă câştigi, câştigi totul, dacă pierzi, nu pierzi nimic. Deci nu mai şovăi, pariază că El există!”

 4. @ Andrei Parerile mele nu sunt axiome ci, sunt doar parerile mele. Plus de asta, ce treaba are religia cu faptu ca mi se zice ‘La multi ani’ cand nu e ziua mea? Eu nu am zis nimic de religie. Am zis doar faptul ca nu e ziua mea de nume de Sfantul Andrei. Nu ma bag la religie pentru ca nu e domeniul meu, inca nu sunt hotarata daca cred sau nu.

 5. …este aceeasi legatura pe care o vad eu intre Maria si Mirela…numai ca mie mi-a spus La multi ani (acum cativa ani) o persoana nitel “turmentata” si pe 15 august cu toate ca inca mai respiram…culmea e ca a repetat urarea cativa ani la rand si uneori mai era si “treaza” adica fara alcool la bord…

 6. La mine a fost simplu de ocolit eventualele cintiri cu licori…i-am directionat spre 6 decembrie (al doilea nume e Nicoleta)…oricum era distanta mare si stiam ca uita…si asa scap eu! 🙂

 7. “Pentru ce, fratilor, rabdati aceste nesuferite si grele chinuri?” ….cuvintele tizului tau preasfint si preasarbatorit pe 26 ale lui Gustar ! Cred ca ti-a raspuns el la dilema ta ! :))

 8. fratilor unul este sfantul adrian si unul este sfantul andrei, sfantul adrian in calendarul ortodox se sarbatoreste undeva pe 9 iulie iar sfantul andrei pe 31 noiembrie,iar ca sa va lamuriti cu toata treaba pe aceasta tehnologie extraterestra numita internet gasiti detalii despre cei doi sfinti… amndoi au fost mucenici ,,LUI” Isus dar au fost 2 mucenici diferiti…

 9. daca tu nu vrei sa te sarbatoresti de sf andrei, sau alt cineva vrea sa se sarbatoreasca nu e problema ta eu una nu m.am sarbatorit pana anu trecut si acum ma bucur ca am si eu o zi putin mai importanta decat ziua mea de nastere

 10. Daca esti atat de interesata in a fi PUTIN MAI IMPORTATA, uita-te in calendarul Crestin Ortodox si alege sa fii in data de 26 August a fiecarui an si-ti va fi UN PIC mai bine 🙂

Scrie un comentariu: