Sfătuitorul

La una dintre primele plimbări ale Iroselului p-afară ne-am întâlnit cu un vecin. Care vecin şi-a exprimat îngrijorarea că e frig afară şi ne întreba dacă l-am îmbrăcat bine, apoi ne arăta cum să-l învelim şi alte bla bla-uri. Pân-aici, nimic ieşit din comun, doar că respectivul vecin are la vreo 45-50 de ani şi nu a fost niciodată însurat, ce să mai zic de copii…

Oamenii se pricep de minune să dea sfaturi; partea amuzantă e că se pricep la fel de bine să nu urmeze propriile sfaturi, adică ceva gen fă coa’ aşa cum zic eu, că eu nu fac; fă tu şi-om vedea ce iese. Şi mai ales oamenii se pricep de minune să dea sfaturi în domenii cu care n-au nici o tangenţă.

Onlineul e plin de ciuhapi din ăştia; oameni care n-au nici măcar o gagică strămbă ne explică despre cum să gestionăm relaţiile de cuplu. Oameni care n-au ţinut în viaţa lor un copil în braţe ne învaţă cum să ne educăm copiii. Tineri care sparg banii părinţilor ne ţin cuvântări despre antreprenoriat, tineri care abia au ajuns la facultate ne povestesc despre dezvoltare personală.

Pizduţe de 19, care nu ştiu să se şteargă bine la cur, scriu articole despre cum să devii o femeie de succes; blogări cu zece unici ne spun cum stă treaba în social media. Piariste fără job ne învaţă branding&shit.

Şi pot da multe exemple de verze care n-au habar ce să facă în viaţă da’ se găsesc buricu’ pământului să dea sfaturi altora. Ok, dă-mi un sfat, dacă vin eu să ţi-l cer considerând că eşti persoana potrivită. Dacă nu, ciocu’ mic şi joc de glezne!

Sfat: nu mai daţi sfaturi! 😛

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

2 thoughts on “Sfătuitorul”

Scrie un comentariu: