Sfaturile şi oamenii

Ştiţi ce-mi place cel mai mult? Când se trezeşte lumea să comenteze aiurea aspecte din viaţa mea: că stilul tău e nu ştiu cum, că relaţia în care eşti nu e bună pentru tine.

Hai că asta e cea mai tare! Cum dumnezeu meu îţi permiţi tu să îmi comentezi relaţia? Aşa de idiot eşti? Da poate eu sunt super îndrăgostită. Chiar crezi că aş da 2 bani pe părerea ta? Hm..dar stai un pic, nu dau 2 bani pe părerea ta în nicio situaţie! Nu ţi-am cerut sfatul pentru că nu îl vreau! Ce p**a mea ştii tu? Ar fi trebuit să te prinzi….

Cele mai proaste sfaturi ţi le dau prietenele. Poate nu o fac cu intenţie, poate ele acolo, în sufletul lor vor să-ţi fie bine sau…poate nu. Dar, ideea e că atunci când ţi-e greu şi ai probleme cel mai bine pentru tine e să te linişteşti, să le pui pe toate pe hârtie şi să le gândeşti la rece. Lasă prietenele care o să înceapă cu Vaaaai, fatăăăă şi nu o să te ajute deloc. O să-ţi dea eventual, un sfat şi ăla prost, spus din nevoia de afirmare şi de a arăta ca lor nu li se poate întâmpla ce ţi se întâmplă ţie pentru că ele sunt mai tari. Pe naiba!

Şi mai dă-i în p**a mea pe toţi care se trezesc să vorbească aiurea fără ca măcar să te cunoască! Viaţa ţi-o faci tu. Ai grijă pe cine ţii aproape!

A.M.

Author: Adriana Macovei

Modestia nu mă caracterizează. Și de ce ar face-o? Oamenii care fac pe modeștii, de obicei, cerșesc complimente. Eu nu am nevoie de complimente. Știu cine sunt și cine vreau să ajung. Cei care mă citesc știu și ei.

10 thoughts on “Sfaturile şi oamenii”

  1. De multe ori sfaturile care ti le dau “pretenii” sau familia nu fac decat sa te adanceasca si mai tare in incertitudine sau cacat. Depinde de cat de sanatosi si deschisi mental sunt membrii familei ca sa iti dea sfaturi utile sau inutile. Cat despre prieteni plm ti-i alegi!

  2. Deci cunostintele si amicii la spritzane si prietenii la nevoie…
    Atunci eu sunt mai norocos si ma numar printre fericitii posesori ai unui prieten din vremuri apuse (acum 21 ani).
    In rest amici, cunostinte si colegi ca o categorie aparte care nu se incadreaza in celelalte. 🙂

  3. Apropo, de ce spuneam mai inainte, prietenii ti-i alegi in functie de ce personalitate ai… Pot sa ma laud 5 prieteni la catarama si restul sunt doar cunostinte. Dar cum unora le place sa manance cacat trebuie sa dau si explicatiile de rigoare. 😀

  4. Cand esti la o rascruce si alegi un drum, ramai pe acel drum, altfel se va transforma intr-un blestem.

Scrie un comentariu: