Și când totul e în ceață….

….mergi la doctor ca să facă să nu mai fie ceață. Pe sistemul ăsta am fost eu azi la tanti cu ochii. Și tanti cu ochii în loc să facă să nu mai fie ceață, a facut atâta ceață de m-a luat cu amețeli și rău de la stomac.

Când zic ceață, mă refer la faptul că la distanță eu văd constant dublu, nu disting decât niște figurine și uneori mi se întâmplă aceeași chestie și la apropriere, bine asta doar când sunt foarte obosită. În fine, senzația nu e deloc plăcută și presupun că vederii slăbite i se datorează stările de amețeală și greață de la sfârșitul zilei.

Azi după servici m-am hotărât să merg la doctor (mai ales că acum la amanet trebuie să văd bine, că trebuie să mă uit la ștanțe și din astea). Și cum am precizat la început tanti cu ochii a făcut totul să fie și mai în ceață. Mai întâi am stat la măsurătoare, adică chestia aia pe care te pune să stai cu barbia și fruntea lipite și să te uiți la statuie. Apoi, m-a pus să citesc literele de pe panou, prima dată cu ochiul drept acoperit și apoi cu stângul. Așa am realizat cât de prost văd cu stângul, deci extrordinar de  prost de nu am zis literele alea numai pe ghicite. M. râdea de fiecare dată când le greșeam.

După toată faza asta, cică nu că trebuie să punem picături. Și venea tanti asistenta și punea picături din 10 în 10 minute, și usturau îngrozitor și îmi lăcrimau ochii îngrozitor și îmi zicea de fiecare dată că e ultima oară și de fiecare dată mințea.

Și după tot chinul ăsta, intru din nou la măsurătoare ca să-mi spună că nu, că trebuie fără picături ca să-și dea seama ce lentile îmi trebuie și că trebuie să mă mai duc în altă zi. Tot chinul ăsta și eu tot fără ochelari, văd și mai în ceață din cauza picăturilor și am pupilele super dilatate, adică dilatate la maxim de se uita lumea la mine în supermarket de parcă eram drogată și consultația 70 RON. Haaaai să-mi………

A.M

Author: Adriana Macovei

Modestia nu mă caracterizează. Și de ce ar face-o? Oamenii care fac pe modeștii, de obicei, cerșesc complimente. Eu nu am nevoie de complimente. Știu cine sunt și cine vreau să ajung. Cei care mă citesc știu și ei.

10 thoughts on “Și când totul e în ceață….”

  1. Ar fi bine sa spui si cine e “tanti cu ochii” ca sa nu ajunga si altii la ea. Sper ca nu e de pe Stefan :))

  2. Picaturile alea sunt ca sa ti se dilate pupilele…. Eu cand am fost la control m-a pus sa ma uit la statuia aia fara picaturi si dupa ce mi-a pus picaturi… Doctorita aia ori habar nu avea ce facea ori te-a mai chemat la o consultatie sa ii mai lasi 70 de lei 😉

  3. Pai m-a pus sa ma uit la statuie fara picaturi, apoi a zis ca trebuie cu picaturi ca sa-si dea seama daca la ochiul stang e cu + sau – , dupa picaturi m-a pus iar sa ma uit la statuie ca sa imi spuna ca tre sa mai vin o data sa isi dea seama daca e cu + sau -. M-a ametit complet:)))

  4. Eu cand mi-am pus ochelarii m-a pus la un aparat din ala care facea automat ca un bon mic de casa faza ai cu + si – si dupa aia mi-a dat lentile din alea de proba si m-a pus sa citesc…
    Cum am zis mai sus aia ori e bata ori mai vrea bani…

  5. O cunostiinta de-a mea s-a dus pe Stefan. Ea nu vede la distanta si i-a dat ochelari cu lentile cu plus :)) Deci nu e singura cu probleme din oras.

  6. Eu cand mi-am facut un control (acum cativa ani buni) am fost pus doar la faza cu literele dupa care m-am uitat intr-un aparat in care era o imagine care se apropia-departa. Dupa astea am fost declarat apt si am scapat… Tantii asta este vreun geniu al matematicii de iti calculeaza ce fel de lentile iti trebuie? :))

Scrie un comentariu: