Situaţia ideală

Ar fi amuzant dacă nu ne-ar privi direct, cum fiecare tabără politică îşi asumă o victorie crâncenă. Desigur, victoria aparţine tuturor politicienilor, înfrângerea aparţine pulimii. Pentru că circul referendum fără miză s-a desfăşurat pe banii noştri. România tocmai a plătit cel mai scump sondaj de opinie din istorie.

Nu am participat la referendum pentru că nu m-a convins nici o tabără. Ştiu, vor veni nişte moralişti să-mi spună că e dreptul meu, pentru care au luptat unii la revoluţie şamd. Sigur, la fel e dreptul meu şi să nu girez nici un ciumpalac pe care nu vreau să-l girez. Dacă de data asta am contorizat pentru Băse, aşa a fost să fie.

Plus, am privit cu plăcere, timp de vreo 10 minute, valurile de spume de pe Antena 3. Cu ocazia referendumului s-a ţinut un fel de ‘Lingăi All Star Show’ şi era de domeniul filmelor cu proşti cum explicau ei ce mare victorie au obţinut voiculescienii cu ajutorul televiziunii de partid.

Orice om normal la cap ar gândi că nu-i tocmai eficient să ai vreo zece trompete, plătite cu câteva zeci de mii de euro lunar şi să nu convingi pe nimeni; ba dimpotrivă, să-ţi întorci împotrivă o masă considerabilă de oameni pentru că mânjeşti una din puţinele valori naţionale reale, în această foame acută de aşa ceva.

Useliştii îşi asumă 8 milioane de votanţi. Cred că au fumat ceva foarte bun. Sunt aproape sigur că nici măcar n-au votat 8 milioane de oameni şi dacă-i mai luăm pe ăia care au votat împotriva demiterii se ajunge la o cifră sensibil mai mare decât aia care l-a pus în funcţie pe Băse. Cumva, judeţul Mehedinţi a fost ‘fruntaş’ la prezenţa la vot, desigur, fără nici o legătură cu faptul că a fost singurul judeţ în care nu au fost acreditaţi observatori independenţi.

Nu sunt absurd, sunt sigur că dacă nu era prag sau era vot obligatoriu, Băse ar fi obţinut, cu cele mai optimiste estimări, maxim 30%. Minoritatea asta care-l ţine în funcţie ar trebui să ne facă mai atenţi la ce alegem pe viitor, că alegem pe mulţi ani şi nu-i tocmai uşor de dat jos. Să propunem o lege electorală eficientă şi să obligăm clasa politică s-o adopte.

Situaţia ideală ar fi ca Ponta şi Crin să-şi dea demisia, cum au promis, pentru că nu l-au demis pe Băse. Citez din Crin: eu nu mai am ce căuta în politică, dacă nu suntem 9 milioane de români curaţi (n.a. curaţi – care să susţină mizeria lor de referendum). Apoi, într-un acces de demnitate, cum nu-i stă în caracter, Băse să-şi dea demisia pentru că au votat pentru demitere mai mult de 5,2 milioane, care l-au pus în funcţie.

Ultimele două paragrafe îs literatură SF, evident!

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

2 thoughts on “Situaţia ideală”

  1. @Florin, Bardea si Futacu sunt retarzi. Cum plm sa o ataci pe cea ce ne-a facut mandri? Nu mai gandesc limpede de la atat lins. Mumu ma lingailor

  2. Eu iti dau dreptate si sunt convinsa ca oricine ar veni acum la putere nu ar face nimic pentru noi tinerii studenti si pentru viitorul nostru

Scrie un comentariu: