Spaima şoferilor

Exista pe vremurile care acum îs subiecte din cartea de istorie, în oraşu’ de baştină, un poliţist care era spaima şoferilor de pe o rază de cinci oraşe, în orice direcţie; mai era puţin şi se pornea alarma de atac aerian când ieşea el din casă, atât de futut era.

Poliţist despre care umblau nişte vorbe şi mituri de râdea puştimea cu gura pân’ la urechi, când nu era el prin preajmă, evident (că era şi spaima bicicliştilor – cel mai mare colecţionar de capace şi ventile).

Zicea că la o vreme chemase un mecanic să-i repare rabla de Dacie, la el acasă. Şi mecanicu’ o lucrat ce-o lucrat la rablă, timp în care s-or cinstit amândoi ca băieţii, după care mecanicu’ s-o suit în ea şi i-o dat o cheie să vadă dacă merge. Moment în care miliţaiu’ brici l-o pus să sufle-n fiolă şi i-o luat permisu’.

Altădată cică mergea la mare cu familia. Şi o stat în spatele unui camion fumegând o vreme, după care s-o ‘nervat şi l-o depăşit pe linie continuă. Apoi s-o tras singur pe dreapta şi şi-o dat amendă pentru depăşire pe linie continuă, timp în care camionu’ l-o depăşit iar.

Ştiu, fazele astea par de domeniu’ fantasticului şi nu pot garanta că au vreun sâmbure de adevăr, da’ următoarea îi cât se poate de adevărată. Am nimerit în clasă cu unul dintre băieţii lui; care băiat nu prea reacţiona la miştourile colegilor şi poveştile care circulau pe seama lu’ ta-su’. Prefera să se facă că nu aude şi aia era. Nu-i plăcea să fie întrebat nimic despre familie, în fine.

Dar, într-o zi cu soare, a venit foarte supărat la şcoală. Cum eu mă înţelegeam binişor cu el, sub promisiunea că rămâne între noi, mi-a spus care era problema: îi dăduse ta-su’ amendă pentru că intrase cu bicicleta în curte fără să semnalizeze… Amendă pe care urma să o plătească din alocaţia personală. 😛

True story, bro’…

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

2 thoughts on “Spaima şoferilor”

Scrie un comentariu: