Pișcotarii de la Special Arad

După ce am făcut mișto de Special Arad, m-a interpelat Luci Dănilă, unu’ dintre jurnaliștii de mare angajament moral de la așa-zisul ziar online. Discuția a fost chiar amicală și îmi explica, printre altele, cum scriu ei acolo ce și când vor, că nu-s subordonați politic, că nu-s șantajabili și ce frumos creștea audiența lor, precum Făt-Frumos din Greuceanu.

Io l-am ascultat și l-am crezut, că de obicei acord prezumția de nemincinos omului cu care vorbesc prima dată; cel puțin până la proba contrarie. În precedenta campanie oamenii își puseseră anunț pe site, că nu vând publicitate politică, să nu zică lumea că sunt părtinitori, sanchi! Io iar i-am crezut și am zis în sinea mea că uite, bă’, mai avem și noi oameni cu coloană printre noi.

Asta până azi, când am găsit știrea asta în fluxul de știri din NextGen:

mman

Curios, să văd despre ce e vorba, vreau să citesc și eu știrea, dar:

specialar

Sub fețele zâmbitoare ale candidatului USR și în stânga bannerului – care duce la un articol în care specialiștii ne explică că nu se implică politic nici de data asta (și care articol începe cu mincinosul ‘respectându-și cititorii’), doar că vând bannere – nu se mai află nimic, pentru că cineva a șters știrea.

Știre care sigur a fost publicată, fiind indexată și de Google:

google

Și avem două variante: ori cineva de la CEC Bank (poate chiar directorul) a marcat banu’ pentru a pune batista pe țambal, ori organizatorul evenimentului (Compania de Apă Arad a sărbătorit 120 de ani de alimentare cu apă în sistem centralizat) la care băieții au pișcotat le-a bătut obrazul, că nu dă bine o asemenea știre la ușa evenimentului.

Oricare ar fi cea corectă, ‘jurnaliștii’ de la (deloc) Special Arad sunt niște pișcotari de cea mai joasă speță. Adică genul de pișcotar ipocrit, care nici nu recunoaște că pișcotează și că poate fi cumpărat. E oarecum ok să fii pișcotar când ești conștient că asta ești, îți accepți și recunoști condiția. Ești un pișcotar penibil când nu recunoști că ești și o mai și arzi deontologic gen.

Vedeți, dragi copii? Nu e bine să fiți pișcotari, că nu puteți scrie liber ce vreți și ce gândiți! Sau, dacă scrieți, vă sună unii să vă certe și pe bună dreptate, că le-ați mâncat pișcoturile! Și, măcar dacă sunteți, să vă asumați asta, nu fiți pișcotari penibili, ca ăștia de la Special Arad!

download

P.S. Mi se șoptește în cască că la mijloc ar fi un contract de publicitate între Special Arad și Marem, locația la care s-a ținut evenimentul.

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

Scrie un comentariu: