Strategie de mediu pe termen mediu

Pentru băieţii deştepţi care o ard aiurea prin Ministerul Mediului şi Pădurilor:

Pasul 1. Implicarea maximă în atragerea de fonduri europene pentru mediu. Mai punem şi noi nişte bănuţi şi construim nişte hidrocentrale pe apele curgătoare, nişte parcuri eoliene, poate chiar încă o centrală nucleară.

Pasul 2. Organizarea unei echipe de cercetători, care dimpreună cu o echipă de designeri şi mecanici de la Dacia-Renault să pună la punct un model de autoturism uşor, exclusiv electric, cu un preţ decent şi fiabilitate acceptabilă.

Pasul 3. Subvenţionarea de la bugetul de stat a jumătate din preţul maşinii, cealaltă jumate plătibilă în rate, în anumite condiţii.

Pasul 4. Impozitare progresivă în funcţie de motorizarea maşinii, în cazul celor cu motoare cu combustie internă. Nu ca acum, ci ălea cu motoare de la 2,5 litri în sus să nu şi le permită oricine.

Da’ e mai relaxant să stăm comod, să ne plângem că nişte neni răi au vândut rezervele de petrol, că e poluat mediul şi că suntem la mâna altora din punct de vedere energetic…

foto: bestelectriccars.co.uk

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

Scrie un comentariu: