Suntem ‘informați’ de bolnavi psihic

Nu există niciun dubiu că editarea și propagarea știrilor false sunt noii flageli ai epocii moderne. Dar, pe lângă cei care scriu și distribuie știri false din anumite interese politice, economice sau sociale, mai avem o categorie de răspândaci de știri alarmist-fanteziste: bolnavii psihic.

Avem, spre exemplu, un domn care susține că e de la Arad, are treining și șapcă de godfather și pare că cunoaște adevăruri fine despre cum ne spionează SRI-ul lu’ Coldea:

becuri

Nău șit, are chiar teorii mai ample despre spionaj:

led

Are și fantezii sexuale cu mama lu’ Coldea:

coldea

Partea amuzantă e că omul recunoaște indirect că are probleme psihice, dar el știe mai bine:

ratoi

Acest specimen, care suferă de tulburări din spectrul schizofreniei, halucinațiilor și psihozelor are două bloguri pe platforma gratuită WordPress pe care distribuie rodul creierului său bolnav (pe bune, boala de care suferă e recunoscută și de câteva ori a dat naștere unor răbufneli extrem de violente, care s-au încheiat cu mulți morți și răniți – sursa).

Dar problema nu e omul în sine, că nu e vina lui că e bolnav, ci societatea. De la oamenii care-l lasă să zburde liber prin toate mediile de comunicare la cei care îi distribuie și-i promovează scamele din buricul minții. Și ăsta e doar un exemplu, sunt mulți alții, cu boli mai puțin evidente și ratinguri mai mari. Ăștia sunt oamenii care ne informează, care creează știri virale, care ne intoxică cu pseudoteme în timp ce subiectele cu adevărat interesante zac pe undeva prin cotloanele onlineului.

P.S. Să nu omitem, totuși, că răbufnelile lui în legătură cu Coldea au început suspect de concomitent cu ‘dezvăluirile’ lu’ Ghiță. Ce să fie, ce să fie?

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

Scrie un comentariu: