Suntem o ţară de fii nelegitimi

După moartea vreunei somităţi, care ţine primele pagini ale ziarelor câteva zile, apare cel puţin câte un ‘fiu nelegitim’ care vrea să fie recunoscut, în instanţă. Bine, la ăştia care au şi strâns ceva averi, că la ăştia precum Iurie Darie, pe ce să se mai judece, ce să mai ia?

Nu că n-ar avea ei copii împrăştiaţi, că mereu au fost proaste care să stea cu gura căscată şi picioarele desfăcute la succesul banii lor. Însă e amuzant mecanismu’: cât timp mai are şontorogu’ două băşini, nu-l deranjează nimeni. Nu merge nici dracu’ să-i spună bă giumbix, io-s fiu-tu ăla nelegitim, hai la judecătorie, să mă recunoşti.

Nu, că atunci, chiar dacă îl recunoaşte, şontorogu’ ar putea lăsa un testament detaliat. Şi s-ar strica schema. Aşteaptă să moară – bonus, n-au nici o bătaie de cap cu el bolnav/mort – apoi apar de nicăieri şi se autoinstalează în familie, să-şi primească şi ei partea. Partea de sonofabitch.

Author: Florin RUSANU

Responsabil cu împins aeru' pe talentirosit.ro şi heităr profesionist. Genul care nu se ferește de cuvinte și te evacuează de urgență din balonu' tău de săpun.

4 thoughts on “Suntem o ţară de fii nelegitimi”

Scrie un comentariu: